Принесуть сімейне щастя та захистять від біди: 3 сильні молитви, які варто прочитати в День преподобної Ксенії

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

24 січня в Україні відзначають День пам'яті преподобної Ксенії. Ми вже розповідали, що не можна робити цього дня, а тепер поділимося трьома сильними молитвами, які варто прочитати в це свято.

Нагадаємо, що до вересня 2023 року День пам'яті преподобної Ксенії випадав на 6 лютого. Однак через зміни у церковному календарі дата цього свята, як і багатьох інших, змістилися на 13 днів раніше, тому тепер ми його святкуємо 24 січня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цього дня заведено відвідувати церкву, вітати Ксеній з іменинами та молитися. Свята Ксенія впродовж свого життя надавала допомогу усім нужденним та наставницею для грішних, тож християни вірять, що молитви проголошені в цей день точно "долетять" до небес.

Сильна молитва до Ксенії

О свята преподобна мати Ксенія. Під покровом Божим жила, ведена й укріплена.

Заступницею, голод і спрагу, холод і спеку, докори й гоніння зазнала, дар прозорливості й чудотворення від Бога отримала. Нині Свята Церква, мов пахощі цвіту, прославляє тебе.

Перед чином твоїм святим, який жвавіше тебе, справжньої з нами, молимося тобі: почуй прохання наші й принеси їх до Престолу Господа. Випроси надію на тебе вічне спасіння, на благі справи і починання наші щедре благословення, від усяких бід і скорботи порятунок.

Постань святими твоїми молитвами перед Всемилостивим Спасителем нашим і молися за нас, недостойних і грішних. Допоможи, свята блаженна Ксеніє, немовлят в християнській вірі наставити, отроків у вірі, чесності, богобоязливості виховати й пошли їм успіхи в навчанні; недуги зціли, в сім’ю любов і злагоду пошли.

Ти наша надія і сподівання, тобі подяку підносимо і з тобою славимо Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про сімейне щастя до преподобної Ксенії

Тебе, наша мандрівнице, явив нам Христос Господь молитовницею старанною за рід наш, бо в житті своїй ти терпіла страждання і скорботи, Богу ж і людям з любов'ю послуживши, ти знайшла велику відвагу (до Бога). Тому до тебе в бідах і скорботах охоче вдаємося, з глибини сердець наших волаючи: "надії наші виправдай, Ксенія блаженна".

Допоможи в сімейному житті знайти гармонію та радість, щоб в домі був спокій, а любов, як написано в Писанні, ніколи не переставала. Амінь!

Молитва про щасливе заміжжя, яку слід читати в День пам'яті преподобної Ксенії

О блаженна мати всім Ксенія! Ти відчула злидні заради Христа, полюбила тільки Царство Небесне, показним божевіллям викривала життя неправедних і своїм смиренням благодать Божу людям дарувала. До тебе, про заступниця всіх, я молюся: визволи мене від самотності в цьому світі і подаруй щасливу любов, міцну сім'ю, підходящого мені людини, щоб ми разом ділили горе і радість, були вірні один одному! Прошу тебе від щирого серця теплою молитвою, подай мені виконання заповітного мого бажання про шлюб чесному і християнському, щоб молитвами твоїми благословив мене і мого майбутнього обранця Господь. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть календар свят на січень 2024 року. Дізнайтеся, що ще ми будемо відзначати та коли будемо відпочивати цього місяця.