День матері: відома дата святкування у 2024 році

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Мама обіймає доньку, фото
Фото: 24tv.ua

В Україні це свято офіційно затвердили у 1999 році

Раніше ми розповідали, коли буде День весняного рівнодення . Тепер пропонуємо зафіксувати собі в пам’яті ще одне важливе свято - День матері. Коли вітати своїх найрідніших - дізнавайтесь у цій статті.

Щовесни в Україні та світі відзначають День матері. Цього дня заведено дякувати своїй найріднішій за її любов, тепло та підтримку та дарувати приємні дрібнички.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Історія свята

Вшановувати матерів запропонувала американка Анна Джервіс у 1908 році у пам’ять про свою маму, яка передчасно померла. Жінка закидала держустанови, законодавчі органи та видатних осіб листами, щоб присвятити матерям один день на рік. Та її пропозиції було проігноровано.

Лише у 1910 році штат Вірджинія зробив День матері офіційним святом, після чого його почали відзначати як в інших штатах, так і країнах.

Коли День матері у 2024 році

Більшість країн відзначають таке прекрасне свято, як День матері, 13 травня. Проте в Україні воно не має фіксованої дати й відзначається у другу неділю травня (відповідно до Указу Президента України від 1999 року). Тож у 2024 році День матері припадає на 12 травня.

Як відзначати День матері:

  • Привітати маму зі святом квітами, подарунком, листівкою або віршем.

  • Тим, хто втратив рідну людину, цього для варто віднести квіти на її могилу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про Прощену неділю. Коли вона буде у 2024 році та звідки пішла традиція просити вибачення - дізнавайтесь у цій статті .