Ваша буде найкраща! Як обрати "живу" новорічну красуню, щоб вона довго простояла і не осипалась

Новий рік і Різдво
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Наступає пора прикрашати будинок до зустрічі Нового року. Якщо ви вирішили ставити штучну ялинку , то певно вже її придбали. А для вибору справжньої, варто врахувати важливі моменти при покупці, щоб вона довго стояла, не осипалася та швидко не засохла.

Спочатку вам потрібно вирішити, що саме ви бажаєте: сосну, ялинку чи зв'язані гілочки у формі дерева. Обирати деревце потрібно уважно і прискіпливо, добре роздивляючись її з усіх боків, розповідає lviv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Ваша буде найкраща! Як обрати "живу" новорічну красуню, щоб вона довго простояла і не осипалась - фото №1

"Жива" ялинка стане окрасою будинку і надасть повітрю приємний хвойний аромат. Якщо вам не до вподоби зрубане дерево, можна придбати кілька пухнастих гілочок і прикрасити будинок.

Як вибрати найкращу ялинку

  1. Добре її огляньте. Вона повинна мати насичений зелений колір і відчутний аромат.

  2. Злегка потрусіть дерево. Якщо з нього осипається хвоя - ялинка зрубана досить давно і довго не простоїть.

  3. Гілочки мають бути гнучкими, м'якими і не ламатися при намаганні зігнути. Потріть хвою пальцями, якщо відчуєте аромат - деревце зрубане недавно.

  4. Обирайте ялинку з товстим стовбуром. Для 2-х метрової ялинки це 7-9 см. Така зелена красуня довго простоїть і не осипатиметься.

  5. Транспортуйте ялинку добре зв'язаною, щоб не зламати гілочки. Якщо на вулиці досить холодно, то перед занесенням до будинку потримайте 1 годину у під'їзді, щоб дерево акліматизувалося.

Пам'ятайте, що справжня ялинка "випиває" до 2-х л води на день, тому щодня підливайте воду. Також довше вона простоїть у суміші з теплої води, дрібки лимонної кислоти і таблетки аспірину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у квартирі дуже сухо, то можна обгорнути додатково стовбур мокрою ганчіркою і регулярно її зволожувати. Раніше ми писали, як обрати найкраще місце для новорічної красуні. Щоб вона довго стояла, не осипалася та не в'янула.