Проводжаємо рік Кролика: коли зустрічати Дракона, і як його не розізлити?

Новий рік і Різдво
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Календарний Новий рік настав 1 січня, проте символ року за східним календарем — Дракон, — ще не прийшов. У Китаї його чекають 10 лютого. Тому наразі головною твариною 2024 року залишається чорний Водяний Кролик.

Згідно з китайським гороскопом, Новий рік вираховують за рухом Сонця і Місяця. Отож, у цій країні 2024 рік починається 10 лютого 2024 року, і закінчується 28 січня 2025 року. Це і є період “правління” Зеленого Дерев'яного Дракона.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У Китаї Дракон — символ чоловічої статі, який асоціюється із імператором. Люди вірять, що ця міфічна істота вміє керувати силами природи. Саме Дракон, за китайським віруванням, викликає дощі та повені.

Як зустріти Дракона

Китайці мають декілька правил, який строго дотримуються перед своїм Новим роком. В першу чергу — це генеральне прибирання. Головний символ року повинен “увійти” в чисту оселю. Люди викидають усе старе, поламане, роблять косметичний ремонт і перуть текстиль, який прикрашає дім.

Рік Дракона китайці зустрічають у відповідному одязі. Оскільки ця тварина любить смарагдовий, жовтий і золотий кольори, саме такі відтінки повинні бути в гардеробі у святкову ніч. Не одягайте червоний, помаранчевий — це кольори асоціюються із вогнем, і Дракон “вважає”, що ви ворог, який хоче атакувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, яку магічну силу мають перші 12 днів Нового року. Езотерики розповіли, як їх провести, аби весь рік був успішним та щасливим.