Вербна неділя: красиві привітання у віршах та прозі до релігійної дати

Великдень
1 681
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

привітання з вербною неділею
canva.com

Цього дня християни вшановують вхід Ісуса Христа до Єрусалима

У церковному календарі 28 квітня — день особливо важливий та святковий, адже віряни відзначають Вербну неділю. За традицією, редакція Хочу підготувала для наших читачів найкращий контент, який цього дня повинен бути під рукою. У цій статті ви знайдете красиві привітання з Вербною неділею у віршах та прозі.

Історія свята Вербна неділя нагадує нам про давню подію, що є важливим спогадом, який передує основному християнському святкуванню Воскресіння Христового. Це вшанування в’їзду Ісуса Христа до Єрусалима. Згідно з біблійною традицією, Христос увійшов до Єрусалима верхи на віслюку, і народ зустрів Його, встеляючи шлях пальмовим гіллям, тим самим вітаючи Спасителя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оскільки в Україні пальмове гілля не є типовим, його замінили гілки верби. Саме їх у свято освячують у храмах, де під час спеціальних богослужінь читають уривки з Євангелія, що розповідають про в'їзд Христа до Єрусалима. Потім вербові гілки несуть додому як символ захисту та благословення родини, зберігаючи до наступного року. Вдома також влаштовують святковий обід на честь свята, проте з пісними стравами, оскільки триває Великий піст. А також лунають теплі вітання з Вербною неділею. З останнім ми вам точно допоможемо, оскільки зібрали найкращі привітання з Вербною неділею, якими варто поділитися з родиною та близькими друзями.

привітання з вербною неділею
canva.com

Вербна неділя: гарні привітання у віршах

Пропонуємо вашій увазі добірку чудових і щирих слів до свята, що подарують гарний настрій та стануть приводом задуматися про важливі для кожного християнина речі. Найкращі привітання з Вербною неділею — далі.

***

Верба б’є, не я б’ю,

За тиждень – Великдень!

Уже недалечко

Червоне яєчко.

Лоза б’є, не я б’ю,

За тиждень – Великдень!

Будь здоровий, як вода,

І багатий, як земля.

***

З Неділенькою Вербною

Усіх на світі привітаю!

Щастя і здоров'я,

Радості бажаю!

***

Хай торкнеться вас лоза вербова,

Сіренька гілочка пухнаста,

Щоби ви були завжди здорові,

Та раділи, скоро свята Пасха!

***

Світла Вербниця настала,

Радість нам подарувала,

Край доріг і біля річки

Вкрились котиком вербички.

Галузочки посвятили,

Діток розуму навчили,

Щоб здоровими зростали,

Маму з батьком шанували!

***

Гілочки тоненькі,котики пухнасті,

Хай несуть у хату радість, мир і щастя,

Хай несуть у серце радість воскресіння

Хай направлять наші душі до спасіння.

Гілочки тоненькі, котики вербові,

Всіх благословляють, щоб були здорові,

Щоб жили в любові і достаток мали,

Щоб в молитві й з Богом діточки зростали.

Гілочки вербові сонце зігріває,

А душа радіє, а душа співає,

Бо вже близько свято, писанки і паска,

Бо на землю сходить світла Божа ласка.

Бо уже за тиждень буде в нас Великдень.

***

 З церков доноситься дзвін дзвонів,

Земля звільняється від снігових кайданів,

Усюди чути запах розпустилася верби,

Нехай Господь нас захистить від біди.

З прекрасним святом тебе вітаю,

Здоров'я міцного, любові красивої я бажаю,

Нехай в твій будинок стукає лише удача,

Нехай достаток буде в ньому на додачу.

***

Хай вербове гілля

Освятить все життя.

Хай приносить удачу

До любові в додачу.

Хай здоров’я з водою

Принесе за собою.

Хай збуваються мрії

У Вербову неділю!

***

Тоненьким прутиком

З вербовим котиком

Себе вітаємо

Легеньким дотиком…

Радісну вістку

Собі говоримо,

Що день великий

Не поза горами,

Що вже за тиждень

Буде Великдень!

вербна неділя привітання
canva.com

З Вербною неділею: привітання у прозі

Як привітати з Вербною неділею своїми словами та щоб це було красиво та змістовно? Прочитайте для натхнення наступні рядки та формуйте власне привітання з Вербною неділею від щирого серця.

***

Нехай благословить вас Бог у цей святий день! Бажаємо вам не втрачати надії на краще, хай із небес на вас спуститься благодать! Нехай у будинку буде спокій та затишок! Вітаємо з Вербною неділею!

***

У це світле весняне свято Вербної неділі хочеться побажати вам миру в душі, добробуту в домі, чистих помислів, а також гармонії з близькими. Нехай разом з гілочкою верби в ваш будинок увійдуть Ангели й будуть охороняти  вас і вашу сім'ю. З Вербною неділею!

***

Настала Вербна неділя, і я вітаю вас з цим чудовим святом! Нехай святковий весняний день принесе атмосферу нових райдужних надій і енергію світлої мрії! Нехай прокинеться почуття великої радості й тріумфу життя! Зі святом!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

***

Вітаю з Вербною неділею! У цей особливий день, що прийшов до нас з біблійних часів, хочу побажати вам благополуччя, любові та щастя. Добро, радість і благоденство нехай будуть завжди поруч з вами. Нехай сам Господь береже вас і охороняє на життєвому шляху.

***

Сьогодні я вітаю вас з Вербною неділею! Нехай з гілочкою верби ваш дім наповниться світлим щастям, новими надіями, теплою атмосферою любові та взаєморозуміння! Нехай мир і злагода завжди панують у вашому домі!

***

Вітаю з Вербною неділею і хочу побажати, щоб душа твоя очистилась від грішних помислів, щоб серце відчуло щастя і натхнення. Нехай молоді гілочки верби "виб’ють" з тебе все погане, хай вони обдарують тебе міцним здоров’ям, силою волі, добротою в прагненнях і вчинках.

***

Нехай Вербна неділя подарує вам виконання найпотаємніших бажань, адже ви цього варті, як ніхто інший! Хочу побажати вам успіхів у роботі та в житті, перемог в любові та кар’єрі, а так само міцного здоров’я, яке допоможе вам у досягненні будь-яких цілей! Найтепліші вітання з Вербною неділею!

***

Хай у цей світлий день разом із пухнастими гілочками верби, до оселі увійде достаток та благополуччя на найближчий рік. Усі домашні хай будуть здорові. А на душі спокійно, добре та радісно!

***

Вітаю вас усіх зі святим святом Вербної Неділі! Бажаю вам, дорогі мої, міцного здоров’я, покори та спокою, душевного тепла і радості. Будьте добрішими, терпимішими й мудрішими.

З Вербною неділею!

До речі, саме час формувати святковий великодній настрій. Ми зібрали для вас круті тематичні шпалери до Пасхи — за посиланням.