Справити правильне враження з перших секунд: 5 порад, як порозумітися на першій зустрічі

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перше враження про людину не завжди вірне, проте воно запам'ятовується найкраще. Люди, які вміють справити на співбесідника гарне перше враження викликають заздрість. Адже це дуже важко - завоювати довіру з першої миті вашої зустрічі.

Проте, якщо ви не належите до харизматичних людей і спілкуватися вільно з незнайомцями для вас непросто - не впадайте у відчай. Цього можна навчитися розвиваючи у собі певні звички, розповідає ideapod .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Справити правильне враження з перших секунд: 5 порад, як порозумітися на першій зустрічі - фото №1
  1. Правильне привітання

Правильне привітання може допомогти справити гарне перше враження, головне - дотримуватися основних правил.

Ви повинні:

  • Встаньте, при зустрічі когось нового

  • Потисніть руки

  • Представтеся, якщо вас ще не представив хтось інший

  • Зверніть увагу на  ім’я та назвіть його

  • Скажіть, що вам приємно з ними познайомитися.

Ці прості кроки можуть значно змінити те, як вас сприймуть, особливо в перші кілька важливих секунд будь-якого привітання.

“У вас ніколи не буде другого шансу справити перше враження”, -

- казала незрівнянна Коко Шанель і була цілком права.

  1. Запам'ятовуйте імена

Запам'ятати імена, особливо, якщо людей багато, задача не з простих. Але ви сподобаєтеся набагато більше, якщо продемонструєте, що звернули увагу на їх ім’я та запам’ятали його.

Але не варто зловживати і використовувати чиєсь ім'я у кожному реченні. Ви ризикуєте виглядати фальшивим і несправжнім. Але, як зазначає експерт із розвитку навичок Джоді Шульц , використання чийогось імені «створює культуру поваги, визнання та уваги до дискусії».

  1. Знайти щось спільне

Психолог Донн Бірн провів дослідження, яке виявило, що нам подобаються люди, які мають схожі погляди. Проте ви не повинні погоджуватися з усім, що людина говорить, щоб справити хороше перше враження.Під час розмови може знадобитися певна робота, щоб дізнатися більше про людину та зрозуміти, що їй подобається. А дізнавшись, можна знайти спільні інтереси та вподобання.

Можливо, у вас спільне хобі або спільний знайомий. Можливо, ви обоє з одного міста або відпочивали в одному місці. Чи вболіваєте за одну команду, або граєте у гольф.Це не повинно бути щось велике. Але якщо ви знайдете щось спільне з іншою людиною, це допоможе вам справити на них чудове перше враження.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Справити правильне враження з перших секунд: 5 порад, як порозумітися на першій зустрічі - фото №2
  1. Будьте справжніми

Завжди радять, щоб сподобатися варто просто бути собою. Найгірше, що ви можете зробити - поводитися фальшиво.

Стежте за своїми манерами. Вам потрібно звертати увагу на мову свого тіла та спробувати налагодити контакт з іншою людиною. Люди можуть зрозуміти, коли ви не справжні. І коли ви видасте себе фальшивим, ви гарантовано справите погане перше враження.

  1. Будьте позитивними

Люди не люблять скигліїв. Тому, якщо ви хочете справити гарне перше враження, краще зосередитися на позитивних темах і намагатися бути привітним і посміхатися.

Це не означає, що ви повинні наклеювати фальшиву посмішку і вдавати, що любите всіх, але намагайтеся уникати тем, які засмучують. Ніхто не любить проводити час з кимось, хто завжди знаходить, на що поскаржитися. Тож намагайтеся, зосередити вашу розмову на позитивних речах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вміти справити перше враження, щоб запам'ятатися у позитивному ключі - це мистецтво, талант і харизма, яку можна розвинути. Якоїсь загадки тут немає, проте рідко кому вдається це зробити правильно з першого разу.