Що робити, коли дуже нудно: ТОП-20 ідей проведення вільного часу з користю

Особистісний розвиток
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Якщо вам дуже нудно й зовсім не хочеться нічим займатися, а перспектива послухати музику, пограти в якусь гру на телефоні чи переглянути цікавий фільм , вам зовсім не до вподоби, вихід є! І це не прогулянка, як ви могли собі подумати. Є багато інших корисних варіантів проведення вільного часу, а заодно і порятунку від нудьги. Про них HOCHU.ua розповідає у цій статті!

Ми зібрали 20 найкращих варіантів корисного проведення часу, коли вам дуже нудно. Навіть якщо, вперше поглянувши на цей список, ви не захочете робити нічого із переліченого, обов'язково поверніться до нього незабаром, адже ці справи здатні значно полегшити ваше життя, хоч і не відразу. Зробіть це зараз - і в майбутньому одного дня ви собі подякуєте, гарантуємо!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Що робити, коли дуже нудно: ТОП-20 ідей проведення вільного часу з користю - фото №1
  • Почніть навчатися чомусь новому.  Це може бути що завгодно: нова мова, корисна навичка, гра на якомусь інструменті, нове хобі, давно закинуте захоплення, яке потребує шліфування навичок тощо.

  • Займіться спортом.  Спробуйте щось новеньке типу йоги удома , медитації, легких домашніх фітнес-вправ , які допоможуть вам отримати фігуру мрії, легка пробіжка, стояння у планці  абощо. За все це колись ви собі дуже подякуєте, навіть не сумнівайтесь!

  • Почніть вести щоденник.  Особистий щоденник - це не про "дитячі штучки". Це дійсно чудовий спосіб досліджувати себе: свої думки та почуття, переживання, досягнення, мрії, цілі та багато іншого. Такий щоденник - прекрасне нагадування, що життя буває дуже різним, і з часом, повернувшись на багато сторінок назад, ви зможете гідно оцінити те, чого вам вдалося непомітно досягнути завдяки маленьким, але важливим крокам.

  • Створіть щось своїми руками.  Це може бути картина (а якщо не вмієте малювати - картина за номерами або алмазна мозаїка, вишивка тощо), скульптура, пап'є-маше або щось інше. Така творчість допомагає розслабитися й згаяти трохи часу.

  • Почніть читати книгу.  Хоч багато людей зараз і вважають, що читання книг - минуле століття, це зовсім не так! Саме завдяки книгам ми отримуємо нові знання, можемо "мандрувати" у часі і між різними світами, переживати незабутні емоції, які не завжди вдається отримати під час перегляду фільму (різниця у тому, що в фільмі ми бачимо все очима режисера, а читаючи книгу - власними, адже вмикається наша уява). Книги - це чудовий спосіб дізнатися щось нове, розважитися й відпочити одночасно.

  • Допоможіть іншим.  Це може бути волонтерство, допомога батькам, друзям, сусідам чи навіть абсолютно незнайомим людям. А ще ви завжди можете запропонувати свою допомогу притулкам, які опікуються бездомними тваринами. Добродійність може принести задоволення, а заодно - зробити цей світ кращим!

  • Послухайте подкаст.  Подкасти - це ще один чудовий спосіб дізнатися про щось цікаве, без зайвого "напрягу". Зараз створюється настільки багато різнопланових подкастів, що ви обов'язково знайдете щось собі до душі.

Що робити, коли дуже нудно: ТОП-20 ідей проведення вільного часу з користю - фото №2
  • Наведіть порядок в домі.  Так, це може здатися зовсім не тією задачею, на яку ви планували витратити свій вільний час. Однак вам ж все одно нудно і немає чим зайнятися, то чому б не провести цей час з користю? Насправді прибирання у домі - це простий спосіб розслабитися ментально й очистити голову від зайвих думок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Спробуйте приготувати щось нове. Знайдіть якийсь цікавий рецепт, за яким раніше ще не готували. Запасіться продуктами - і вперед! Вільний час і нудьга - саме те, що треба, аби приготувати та скуштувати щось смачненьке!

  • Напишіть або зателефонуйте тому, з ким давно не спілкувалися.  Це буде приємний сюрприз для них і велике полегшення для вас, адже більше не доведеться думати щось на кшталт: "Боже, знову забула набрати подругу! Вона, мабуть, образиться, що я їй так довго не телефонувала..."

  • Складіть план на рік , сезон, місяць чи навіть тиждень.  Планування - це прекрасна стратегія, яка допомагає досягати бажаних результатів. А якщо у вас з'явилося трохи вільного часу, це значить, що план буде гарно продуманим і дуже детальним!

  • Складіть меню на тиждень і відправтеся за покупками.  Цим ви значно спростите собі життя у наступні 7 днів і потім обов'язково потішитесь тим, яка ж ви розумничка!

  • Переберіть свій гардероб.  Ви навіть не уявляєте, для скількох людей актуальна фраза "Класти нікуди, а носити немає що"! Досить бути однією з них: витрусіть весь вміст шафи на підлогу і гарненько "пройдіться" по кожній речі, яка там зберігається. Ми впевнені: там знайдеться чимало речей, які або давно віджили своє, або вже зачекалися на ваше схуднення / набір ваги, зміну стилю і т.д. Їм там не місце!

Що робити, коли дуже нудно: ТОП-20 ідей проведення вільного часу з користю - фото №3
Фото: Pixabay
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Влаштуйте генеральне прибирання у комп'ютері і телефоні.  Доки маєте вільний час, розберіться з файлами на ПК і смартфоні: повидаляйте непотрібні файли й програми, перегляньте список контактів, фото та відео, які зберігаються на гаджеті. Це не тільки підвищить вашу продуктивність, а й допоможе техніці працювати швидше.

  • Дізнайтеся більше про роботу своєї мрії.  Якщо ви раптом не дуже задоволені своєю нинішньою роботою або шукаєте нове місце роботи - це саме час, щоб дізнатися більше про ту професію, що вам подобається. Погугліть про всі її плюси та мінуси, перегляньте відгуки інших людей, оцініть, скільки ви могли б заробляти на новому місці, де і як швидко можна отримати потрібні навички. Можливо, саме завдяки своїй нудьзі ви докорінно зміните власне життя!

  • Посадіть дерево або пересадіть вазон.  Це допоможе розслабитись, а заодно - зробити невеличкий вклад у майбутнє.

  • Влаштуйте спонтанну зустріч з друзями чи рідними . Провівши час із людьми, які вам подобаються, ви вб'єте одночасно двох зайців: і час згаєте, і зможете розслабитись та весело провести час.

  • Почніть планувати свою майбутню подорож або відпустку.  Погугліть, куди б ви хотіли відправитись, і чого це вам коштуватиме. Якщо заздалегідь все продумаєте, закупитесь й забронюєте собі квитки та житло, то зможете гарно зекономити, не відмовляючись від задоволення!

  • Перегляньте свій бюджет. Багато людей не вміють вести бюджет, через що з часом стикаються з фінансовими труднощами. Коли вам немає чим зайнятися, це гарний привід переглянути свої звички, порівняти доходи й витрати, розпланувати свій бюджет і спробувати щось нарешті почати накопичувати.

  • Змініть імідж або відправтеся на "полювання" за знижками . Жінки, коли хочуть щось змінити у житті, здебільшого починають зі змін у зовнішності та стилі. Ви можете змінити стиль одягу, підібравши собі кілька нових, нетипових для вас луків, записатися до перукаря й змінити стрижку або модний у цьому сезоні колір волосся абощо. Або ж просто дізнайтеся, де зараз діють шикарні знижки на речі, про які ви вже давно мріяли, і відправляйтеся їх міряти!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділились лайфхаками для легкого підйому вранці.  Вдало почнете день - чудово його проведете!