Уява важливіша за знання: що таке техніка протилежного мислення від сіванських мудреців

Особистісний розвиток
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото щаслива жінка іде по пляжу
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Ми можемо міняти погані думки на хороші

Іноді поганий настрій та нав'язливі думки можуть заважати повноцінно жити і працювати. Пізнати себе краще, навчитися переводити погані думки у хороші  та продуктивно мислити на шляху до успіху можна за допомогою цікавої методики, яку практикують сіванські мудреці.

Техніка протилежного мислення допомагає позбутися хвилювань та негативних факторів, які спустошують наше життя. У чому вона полягає та як правильно її застосовувати, розповідає у своїй книзі "Монах, який продав свій "Фераррі", Робін Шарма , один з найбільш читаних авторів у світі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мета людей, які прагнуть успіху - розкрити потенціал своєї свідомості, щоб прожити життя, сповнене можливостей. Згідно з законами природи людська свідомість може утримувати одночасно не більше однієї думки.Завдяки використанню цієї маловідомої для загалу інформації людина може за короткий період налаштуватися на позитивний творчий образ мислення. Цей процес надзвичайно простий і не займає багато часу та зусиль. 

Як застосувати техніку протилежного мислення

Як тільки небажана думка стає у центрі вашої свідомості, потрібно негайно замінити її думкою, які підійме настрій. Уявіть, що розум - це великий проєктор для слайдів, а кожна думка у голові - це слайд. Коли на екрані з''являється негативний слайд, потрібно одразу ж замінити його на позитивний.

Самопізнання - це наступна сходинка до самовладання. Потрібно зрозуміти раз і назавжди, що так як легко думки входять у свідомість, так само легко можна замінити їх на радісні. Потрібно просто подумати про щось, протилежне смутку.

Як застосувати це на практиці

Вмостіться зручно у кріслі так, як ви сидите, коли сповнені радості і натхнення. Відчуйте себе щасливим і посміхніться. Сядьте рівно, глибоко вдихніть і налаштуйте силу свідомості на позитивні думки. Вже через кілька хвилин ви відчуєте зміни у своєму самопочутті. Якщо почати практикувати техніку протилежного мислення застосовуючи її до кожної негативної думки, вже через кілька тижнів стане помітно, що негативні думки не мають над вами влади.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слабка свідомість призводить до слабких вчинків. Сильна, упорядкована свідомість може творити дива. А її можна зробити сильною завдяки щоденним вправам. Якщо ви хочете жити повноцінним життям та саморозвиватися , потрібно піклуватися про свої думки, як про найдорожче серцю придбання.