"Токсичність - це точно не про мене!": як дізнатися, що ви самі себе обманюєте

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Від токсичних людей п отрібно триматися якнайдалі. Це збереже ваші сили, витримку та психічну рівновагу. Але, що робити у випадку, якщо риси токсичної людини появляються у нас самих?

За допомогою самообману ми навіть не підозрюємо те, що давно помітили люди навколо нас. Як розпізнати у собі ознаки токсичної людини, розповідає moyezdorovya.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
"Токсичність - це точно не про мене!": як дізнатися, що ви самі себе обманюєте - фото №1
  1. Погано відгукуєтеся про інших людей

Ви отримуєте насолоду від критики інших і переводите всі розмови у пліткування. З часом люди дистанціюються від вас і знайомі перестануть з вами спілкуватися, адже ви принижуєте їх, навіть не помічаючи цього.

  1. Виявляєте негативне ставлення до життя

Ви завжди переповнені негативом і у найкращій ситуації шукаєте погані моменти. Ложка дьогтю у бочці з медом - це точно про вас. Постійне ниття без причини, скарги на все, поганий настрій і невдоволений вираз обличчя, вказують на вашу токсичність.

"Токсичність - це точно не про мене!": як дізнатися, що ви самі себе обманюєте - фото №2
  1. Завищені вимоги до людей

Людські стосунки побудовані на спільному проведенні часу, емоційному контакті та товаристві за бажанням. Якщо ви вимагаєте уваги до себе, змушуєте людей проводити з вами час і не поступаєтеся керуючись лише власними забаганками - рано чи пізно залишитеся на самоті.

"Токсичність - це точно не про мене!": як дізнатися, що ви самі себе обманюєте - фото №3
  1. Театр одного драматичного актора

Робити з мухи слона і перебільшувати все у негативному ключі свідчить про вашу токсичність. Вам до вподоби перебільшувати наявні проблеми, сваритися, ревнувати без причини. Якщо від вас ще не втікають при зустрічі - це станеться зовсім скоро.

  1. Ні слова правди

Постійна брехня з ваших вуст  - це не найкраще рішення проблем. Говорити правду буває боляче і неприємно, вона приносить розчарування, але необхідна для побудови нормальних стосунків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вам потрібно проаналізувати ваші емоції, дратівливі звички , вчинки і дії та розібратися у собі. Якщо це зробити самостійно не виходить - ви можете попрохати друзів чи родичів допомогти вам. Адже це заважає жити повноцінним життям і помічати радість навколо.