4 кроки на шляху до мрії: що зробити, щоб бажане збулося

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Мрії є невіддільною частиною нашого життя. Кажуть, що мрія має бути нездійсненною, інакше це будуть просто плани на майбутнє. Але важливо вміти правильно мріяти , адже іноді вони здійснюються не так, як ми собі бажали.

Якщо уявляти, що бажане вже здійснилося, то це розслабить людину. Вона припинить докладати зусилля до здійснення і реалізація відкладеться на невизначений час, розповідає tviysvit.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Професорка психології Нью-Йоркського університету Габріела Еттінген розглянула і вивчила це питання з точки зору науки. Недостатньо створювати відчуття, що мрія вже збулася, потрібно діяти дещо інакше. Психологи розробили  теорію "ментального протиставлення".

Потрібно спочатку візуалізувати те, що ви бажаєте отримати, тоді уважно вивчити всі перешкоди на шляху і робити конкретні кроки для подолання.

4 кроки на шляху до мрії: що зробити, щоб бажане збулося - фото №1

4 кроки на шляху до мрії

  • М — Мрія. Спочатку подумайте про своє найбільше бажання.

  • Р — Результат. Уявіть, яким буде кінцевий результат.

  • П — Перешкоди. Проаналізуйте, які перешкоди можуть вам завадити.

  • П — План. Складіть детальний план подолання цих перешкод і вперед.

Якщо ви будете діяти послідовно, то це зосередить увагу і спрямує усі сили на досягнення мети. Ви посилите самоконтроль і не відволікатиметесь на дрібниці.

Як впровадити теорію у життя

Поставте собі конкретну ціль і не звертайте з обраного шляху. Наприклад ви мрієте навчитися танцювати. Для цього необхідно знайти гурток, виділити у своєму графіку час на відвідування, не пропускати заняття, знайдіть відповідний одяг і взуття і тренуйтеся.

Звичайно, це вимагає значних зусиль, самоконтролю, часу, витримки і мотивації. Проте не забувайте, що у процесі ви наближаєтеся до своєї мрії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Мрії обов'язково збудуться, якщо ви докладатимете сили, не втрачатимете віру у себе, долатимете перешкоди і рухатиметеся вперед. Допомагайте собі розвиватися , дивіться мотиваційні ролики, читайте книги і ніколи не зупиняйтеся.