Хлопчик чи дівчинка? Чому чоловікам важливо мати сина

Психологія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото немовлята
Фото: pereiaslav

Для чоловіків значно важливіше мати сина

Хлопчик, дівчинка, спочатку хлопчик, а тоді і за принцесою пора, а може виключно син? Зазвичай, чоловіки хочуть хлопчика, заздалегідь продумують модне ім’я , планують майбутнє до дрібниць, а жінкам рідніші донечки. Для сильної статі важливо мати саме нащадка, але справедливо кажуть, що лише у справжніх чоловіків народжуються дівчатка.

Іноді деякі батьки так сильно зациклюються на статі майбутньої дитини, що це може перерости у реальну проблему у психологічному стані. Досить часто трапляється, що майбутні батьки не можуть чітко пояснити, чому для них так важлива стать маляти, розповідає Оксана Королович , психотерапевт та перинатальний психолог з 20-річним досвідом у галузі індивідуальної та сімейної психотерапії, для moirebenok.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бажання мати дитину конкретної статі виходить з підсвідомості. Можливо у чоловіка був неприємний, травматичний досвід з дитинства та середовища у якому зростав майбутній батько. Також можливо, що у його сім’ї жінка вважалася людиною “другого сорту” чи лише чоловіки гідні уваги та піклування.

В усіх випадках психотерапевт радить не переносити негативний досвід на дітей та не повторювати таких помилок.

Причини, згідно з якими чоловіки хочуть сина

  • з хлопчиками тато зможе проводити час “по-чоловічому”;

  • можливість передати досвід і навчити;

  • спадкоємець, який продовжить рід;

  • гордість та честь роду.

З появою дитини все це стає неважливим. А уся нелюбов до дівчинки замість хлопчика випаровується у момент брання дитини на руки та усвідомлення, що це крихітне чудо - частинка вас самих, якій ви подарували життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Діти навчаються протягом всього життя. Також вони можуть багато чому навчити своїх батьків з першого моменту появи на світ. Тому неважливо, якої статі майбутня дитина, важливо, яке життя ви будуватимете разом.