Досить жити в Дні бабака! Дієві способи боротьби з рутиною

Психологія
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

гарна дівчина білявка фото
Фото: unsplash.com

Якщо вам починає здаватися, що життя стає схожим на День бабака — існують способи боротися з цим

Щоденна рутина може іноді зводити з розуму, адже життя, здається, перетворюється на ходіння по колу, яке неможливо розірвати.

Як боротися з рутиною: дієві поради від психологині

Якщо одноманітність та рутина пригнічують та позбавляють енергії, існує спосіб виправити все і змінити життя. Про те, як це зробити, vikna.tv розповіла психологиня Юлія Ворман.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які небезпеки приховує рутина

Юлія Ворман зазначила, що чіткий розпорядок дня, в який не входить відпочинок, але входить одноманітність, робить неможливим нові знайомства та таке іноді необхідне спілкування зі вже знайомими людьми. У людей, які живуть одноманітним життям, часто не вистачає часу на відвідування цікавих місць та нові знання.

Через те, що життєві події постійно повторюються, у людини може з'явитися почуття самотності.

Як перемогти рутину та жити щасливо

Психологиня пояснює, що існує кілька способів позбутися одноманітності та рутини. Для того, щоб змінити життя, можна використати її поради.

  1. Зменшьте кількість тригерів. Спробуйте прослідкувати, що вас дратує та виводить з себе протягом дня. Можна записати всі ці моменти, а потім проаналізувати свої відчуття та виявити головні тригери (подразники). Після цього спробуйте уникати їх або ж скоротити присутність тригерів.

  2. Зрозумійте, як виглядає ваш ідеальний день. Можна також описати свій ідеальний розклад на папері. Але обов'язково потрібно додати до нього приємні дрібниці та моменти для себе.

  3. Ставте реалістичні цілі. Психологи часто радять саме це і не дарма. Адже нереалестичні цілі можуть тільки демотивувати. Обирайте мету та обов'язково нагороджуйте себе, коли досягаєте її.

  4. Не забувайте про саморозвиток. Це універсальна порада, до якої варто прислухатися всім. Читання, нові або старі хоббі, екскурсії та подорожі додадуть у життя різноманітність.

  5. Почніть діяти. Навіть найпростіша на перший погляд дія може змінити життя. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як встановити особисті кордони. В цьому допоможуть поради досвідченого психолога.