День бабака псує вам стосунки та побачення? Ось що варто зробити, щоб виправити це

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Стосунки можуть бути важкими, але якщо у вас була серія невдалих стосунків, в результаті яких у вас розбите серце, ви можете почати запитувати, що ви робите не так. Іноді причиною складнощів у особистому житті може бути "День бабака". І ні, ми зараз не офільмі з Біллом Мюрреєм.

День бабака у стосунках: як зрозуміти, що ви потрапили до замкнутого кола

День бабака — явище, коли ви неодноразово намагаєтесь побудувати стосунки, але це ніколи не приносить успіху. Замість того, щоб визнати, що, можливо, ви зустрічаєтеся не з тим типом людей, ви продовжуєте закохуватися в представників одного і того ж типажу, очікуючи, що отримаєте інші результати, ніж минулого разу, пояснює marriage.com .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окей, як же зрозуміти, що ви опинилися в Дні бабака і саме тому ваші стосунки не складаються? Це можна визначити за 10 ознаками:

1. Усі ваші стосунки закінчуються однаково

Якщо ви неодноразово зустрічаєтеся зі схожими людьми, у них будуть однакові проблеми. Наприклад, якщо ви продовжите зустрічатися з людьми, які бояться зобов'язань, не варто сподіватися, що колись вам трапиться хтось, хто захоче подолати свій страх перед серйозними стосунками.

2. Усі ваші минулі стосунки пов'язані з людьми, схожими на вас

Людині властиво почуватися найбільш комфортно з людьми, які мають схоже з нами культурне походження, виховання та соціально-економічний статус. Якщо ви постійно зустрічаєтеся з такими ж людьми, як ви, ви можете прогаяти того, хто вам підходить.

3. "Ваш" тип нагадує вам одного з ваших батьків.

Іноді ми несвідомо обираємо партнерів, які нагадують нам когось із наших батьків, а потім дограємо незавершені справи з дитинства.

День бабака псує вам стосунки та побачення? Ось що варто зробити, щоб виправити це - фото №1

4. Ви зустрічаєтеся з людьми, які виглядають однаково

Немає нічого поганого в тому, що кожна людина має свої уявлення про зовнішність свого майбутнього партнера. Але не варто покладатись тільки на зовнішні дані, адже вони не завжди говорять про характер людини.

5. Ви дуже конкретно кажете, чого хочете від партнера

Ви виключаєте людей зі свого пулу знайомств, тому що вони не відповідають вашим дуже конкретним вимогам, наприклад, прослуховуванню певної музики чи заняттям певною професією? Якщо відповідь "Так", то ви потрапили у День бабака.

6. Більшість ваших колишніх стосунків були з людьми, які мали такі ж інтереси, як і у вас

Звичайно, корисно вибирати партнерів зі схожими з вами цінностями та деякими загальними інтересами. Тим не менш, якщо ви вибираєте людей, схожих на вас, ваші стосунки можуть швидко згаснути. Вам, як і раніше, необхідно зберігати почуття ідентичності та мати особисті хобі поза стосунками, тому зустрічатися зі своїм клоном, ймовірно, не вийде.

7. Ви погоджуєтесь на стосунки, тому що відчуваєте, що не заслуговуєте на більше

Можливо, ви розумієте, що постійно зустрічаєтеся з людьми, які вам неприємні, але переконані, що не заслуговуєте на кращих партнерів. Низька самооцінка може викликати незадоволеність стосунками.

8. Ви відмовляєтеся зустрічатися з кимось, хто не на ваш смак

Якщо ви зупинилися на якомусь типі і відмовляєтеся зустрічатися з кимось, хто відрізняється від "заданого курсу", ви, ймовірно, зрештою опинитеся в Дні бабака. Ви можете думати, що робите собі якнайкраще, точно визначившись зі своїм типом, але насправді ви створюєте собі ще більше проблем.

9. У вас була низка недовговічних стосунків

Коли ви потрапите в День бабака, ви постійно починаєте стосунки, яким не судилося тривати довго. Кілька стосунків, які тривали лише кілька місяців, можуть бути свідченням цього.

10. Ви швидко вступаєте у нові стосунки

У нові стосунки із практично "старими" партнерами, адже всі вони, як один, схожі один на одного. Але так само швидко, як стосунки починаються, вони й закінчуються.

День бабака може зруйнувати особисте життя?

День бабака псує вам стосунки та побачення? Ось що варто зробити, щоб виправити це - фото №2

Іноді стосунки зазнають невдачі не через тип людей, з якими ви зустрічалися, а тому, що зараз непридатний час. Однак, якщо вам неодноразово розбивали серце і здається, що, що б ви не робили, вам не вдасться побудувати успішні стосунки, можливо, саме День бабака руйнує ваше особисте життя.

Якщо ви помітили, що починаєте жити у Дні бабака, можна спробувати зробити таке:

  • Встановіть для себе стандарти щодо того, з ким ви зустрічатиметеся, а з ким ні.

  • Вибирайте партнерів, цінності яких схожі на ваші.

  • Переконайтеся, що ви не надто суворі до потенційних партнерів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що не можна робити тим, хто потрапив у День бабака? Якщо ви знаєте, що певний тип людей вам не підходить, і вже багато разів намагалися збудувати стосунки з такими людьми, не переконуйте себе, що наступна людина цього типу буде іншою. І, будь ласка, не вступайте у стосунки, думаючи, що зможете виправити людину.

Раніше ми писали про те, як подолати страх стосунків . Психотерапевти поділилися порадами, які можуть допомогти впоратися із цією проблемою.