Жінка, якій нічого не треба. Чим загрожує відсутність жіночих забаганок

Психологія
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Жінка, якій нічого не треба
Відсутність нормальних жіночих бажань може мати негативні наслідки. Фото: freepik.com

Ми зібрали невигадані історії про те, чим може обернутися відсутність нормальних жіночих бажань і капризів

Жінки люблять, щоб чоловіки підтримували їхні бажання і навіть капризи, щоб радували їх квітами, солодощами, подарунками. Та й самих себе треба любити і балувати. Але більшість чоловіків все ж вважають за краще стримувати жіночі забаганки, якщо вони перевищують міри розумного, і радіють, коли жінка нічого не хоче.

Але не все так просто. Повна відсутність нормальних жіночих забаганок, байдужість і апатія, небажання привертати увагу партнера можуть мати справді негативні наслідки. Чи дійсно це так? Ось декілька невигаданих історій з порталу “Затишок” саме про це.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Історія №1: про повну незалежність від партнера

Є сім'я, де чоловік заробляє цілком достатньо, щоб побалувати час від часу дружину. Він має приватний будинок, недешевий автомобіль, кошти на гарний одяг і якісні продукти… Але дружина відмовляється користуватися чимось, окрім спільного. Вона теж заробляє, хай і не так багато, і всі свої особисті потреби вона забезпечує сама – починаючи від купівлі засобів гігієни, косметики та одягу, та закінчуючи відпочинком. Всі більші глобальні придбання та витрати пара ділить навпіл.

Спочатку чоловік був задоволений: у нього немає таких проблем, як у більшості друзів – дружини або дівчини, яка вічно ниє, випрошує щось в черговий раз. Але потім у душу закралося неприємне почуття. Чоловік завжди вважав себе самодостатнім, та й одружився він, будучи впевненим, що забезпечить свою жінку та свою сім'ю. А дружина, своєю чергою, відмовляється від цього категорично, не приймає дорогих подарунків, тим самим принижуючи чоловіка. Роль голови сім'ї та надійної опори розбилася об ці відмови…

Чоловік розуміє, що жінка поруч із ним повністю від нього незалежна. Тобто він не може зробити її зобов'язаною завдяки якимось подарункам або потуранню її примхам. Це принижує його гідність та самолюбство, він не почувається повноцінним чоловіком. Він починає дедалі більше дратуватися на дружину, вигадувати те, чого немає насправді, підозрювати у чомусь. Все це може дійти до агресії та рукоприкладства, і згодом до руйнування сім'ї. Адже справді незалежна від чоловіка жінка просто і легко піде геть.

Історія №2: про незацікавленість у конкретній людині

Тут ідеться не про відсутність жіночих забаганок, а, швидше, про їхнє різке припинення. Уявіть собі ситуацію. У парі дівчина постійно натякала своєму хлопцеві, що хоче в подарунок парфуми. Не просто будь-які, а конкретні, дорогі і дуже особливі парфуми з нової колекції відомого бренду, якими вона просто марила. Спочатку дівчина натякала перед великими святами – 8 березня, День народження… Потім вона прямо, не ходячи навколо, просила хлопця подарувати їй ці парфуми за можливості.

Чому він пропускав усі натяки повз вуха і ігнорував навіть прямі прохання? На жаль, історія замовчує, але ви самі можете вгадати причину. Можливо, не було матеріальної можливості, адже подарунок був недешевим. Або ж чоловікові категорично не подобалась така наполегливість і випрошування. Або він просто був скупий… Словом, зрештою всі прохання дівчини різко припинилися. А ще через деякий час вона запропонувала хлопцеві розійтися, і він щиро не розумів, чому.

Навіть купівля чоловіком горезвісних парфумів у спробі примирення не дала жодних результатів – дівчина просто не прийняла такий бажаний нею раніше подарунок. Надалі вона відкидала всі прохання відновити стосунки та не цікавилася цим чоловіком. Хто тут винний? Сказати складно. Але, швидше за все, справа була зовсім не в парфумах, а у відношенні хлопця до дівчини, в ігноруванні її прохань, у неувазі – саме це і стало поштовхом до її відходу. Тому різке зникнення нав'язливих забаганок теж має насторожувати, особливо чоловіків. Адже легко може знайтися той, хто приділить більше уваги дамі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Історія № 3: про психологічні проблеми

Якось чоловік познайомився з жінкою і одразу ж закохався. Вона була гарна, розумна, начитана та цікава. Можливо, трохи спокійніша, ніж йому хотілося б. Активний відпочинок її не спокушав, тусовки з друзями – тим паче. Вона воліла залишатися удвох, а ще частіше наодинці з собою. Це не насторожило чоловіка, тому що його тішила повна незацікавленість жінки в надмірностях та матеріальних благах. Готували та їли вони вдома, новий одяг вона купувала рідко, косметикою майже не користувалася.

Навіть коли чоловік купував квіти або дарував їй подарунки, вона, здавалося, не помічала цього. Їй було байдуже, де він дістав тюльпани в грудні, і скільки коштували нові шкіряні чобітки. Вона говорила «дякую», і… чобітки так і залишалися в коробці, а квіти всихали у вазі. Чим більше минало часу, тим більше жінка замикалася у собі. Згодом у неї діагностували психологічні проблеми та хронічну депресію. Відсутність банальних, звичайних і цілком нормальних жіночих бажань мала б відразу ж насторожити партнера…

Як правильно проявляти перед чоловіком свої бажання?

Якщо у вас немає ніяких психологічних проблем, а тільки нормальні жіночі бажання, треба навчитися правильно їх висловлювати. Коли вам захочеться, щоб вас побалували подарунками, з приводу і навіть без, варто дотримуватися цих правил.

  • Цінуйте подарунки чоловіка. І не важливо, що він вам подарував – букет квітів, якусь дрібничку чи дорогий кухонний комбайн. Ви хотіли парфуми, а він подарував сковорідку? Ну, що ж… Кажіть йому хоч іноді, як на ній зручно готувати, і нічого не пригорає. Це надихне чоловіка на нові придбання для вас.

  • Радьтеся з чоловіком. Часто чоловіки не дарують подарунки, бо вони не впевнені у власному смаку. Вони й хотіли б підібрати щось для вас, але бояться помилитись. Тому частіше радьтеся з чоловіком щодо придбань. Приміряйте перед ним одяг, питаючи схвалення, дайте понюхати різні парфуми та запитайте, які йому більше подобаються.

  • Відмовтеся від маніпуляцій. Не варто нав'язливо та агресивно виявляти свої капризи. Якщо чоловік не розуміє натяків, знайдіть вдалий відповідний момент і прямо, але дуже ненастирливо, попросіть у нього те, чого б вам хотілося. Якщо ви любите і цінуєте партнера, хочете, щоб він поважав вас, назавжди відмовтеся від маніпуляцій на кшталт «якщо ти любиш мене, купи мені шубу».

  • Дякуйте чоловікові. Дякуйте за будь-яку дрібницю, навіть нематеріальну. Головне – подякувати за уважне ставлення і бажання подбати про вас. За те, що він допоміг вам із прибиранням чи вибрав ваше улюблене морозиво у магазині. Більшість представників чоловічої статі легко виявляють ті якості, які ви в ньому помічаєте та заохочуєте, навіть якщо вони їм не надто властиві.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Радійте будь-яким подарункам, навіть не зовсім вдалим, і виявляйте цю радість щиро. Адже ви радієте не матеріальній речі, а увазі. І не забувайте, своєю чергою, балувати чоловіка і теж дарувати йому подарунки та робити сюрпризи! Ось класні ідеї, що подарувати коханому на день народження чи на інше свято або навіть без приводу!