Завести скарбничку - чудова ідея для будь-якого віку!

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У дитинстві, великою радістю було заощаджену  копійчину покласти у розріз свинки-скарбнички. Адже така була у кожної дитини. Щовечора ми трусили її з надією, що зможемо накопичити на своє бажання .

Скарбничку варто завести і у дорослому віці. Заощаджувати потрібно  з певною метою і краще, встановити дату, до якої накопичуєте на певну річ. Тому що мрія, яка має дату - це вже не мрія, а ціль. Це дасть впевненість в майбутньому і стимул збирати далі, радить ukr.media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причини завести скарбничку

Завжди готівка під рукою

Більшість людей у наш час, тримає гроші на картках і рахунках, а іноді терміново може знадобитися готівка. Тому варто відкладати 5% від доходу у готівці і збирати монети теж.

Зовсім не важко

Візьміть за правило решту з покупок не витрачати, а відкладати не перераховуючи. Так це буде непомітно і не впливатиме на бюджет, а з часом ви помітите, що змогли зібрати досить пристойну суму.

Збирайте на дорогу річ

Якщо ви плануєте зібрати гроші на дорогу покупку - позначте скарбничку підписом, наприклад "На подорож". Кожного разу маючи дрібні гроші - відкладайте туди. Як прийде час замовляти білети, ви здивуєтесь, яку суму змогли накопичити.

Виручить у складний час

Гроші зі скарбнички стануть у пригоді при фінансових труднощах. Якщо ви витратились до зарплати, або на щось терміново потрібні кошти -  то зібране завжди  виручить вас. Дрібні монети радо приймають у магазинах, а для зручності розкладіть їх по номіналу і підпишіть пакети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гарний приклад для наслідування

Ми формуємо звичку накопичувати з раннього віку. Кожного разу, поповнюючи скарбничку, розповідайте дітям про цей спосіб накопичення і що ви в дитинстві, змогли придбати за гроші зі свинки. Так діти можливо теж захочуть створити свою скарбничку і основ фінансової грамотності.

Накопичення в ігровій формі

Важливий процес накопичення можна перетворити на захопливу гру з плануванням, інвестиціями і банківськими вкладами. Встановіть з дітьми ціль і дату, до якої прагнете накопичити і встановіть правила заощаджувати відмовляючись від чогось зайвого.

Будете фінансово спокійніші

Деякі люди не можуть почуватися у безпеці, якщо не мають певних фінансових запасів. Тому скарбничка нагадуватиме вам про заощаджені гроші і зменшуватиме рівень стресу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Можливо, ви не зможете заощадити величезних станків за допомогою скарбнички. Але мати у доступності готівку ніколи не завадить. Тим паче якщо відкладені кошти не позначаються суттєво на ваших поточних витратах .