Як влитися у новий колектив після зміни роботи: поради, які дійсно працюють

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ви влаштувалися на нову  роботу і переживаєте, як зразу влитися у колектив і налагодити хороші стосунки з працівниками? Не варто надто перейматися такими питаннями. Адже невеликі побоювання не завжди шкідливі. Вони стимулюють рухатися вперед, досягати нових вершин і проявляти себе з найкращого боку.

Зазвичай, найбільша тривога полягає не у страху нових обов'язків, а саме у стосунках з колегами на новому місці. Як поводитися у новій обстановці з першого робочого дня, знайти спільну мову з колективом і зробити так, щоб вас сприймали серйозно, розповідає biz.nv.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Як влитися у новий колектив після зміни роботи: поради, які дійсно працюють - фото №1

1. Уважно вивчіть внутрішні  інструкції та мануали — у них містяться відповіді на більшість запитань, що виникають у перший тиждень на новому місці. Вони вам знадобляться для вашої подальшої роботи.

2. Готуйтеся і  фіксуйте все що хочете запитати, що вас тривожить та свої ідеї протягом тижня. Якщо ви цього не робитимете — з великою ймовірністю під час зустрічі з рекрутером не все згадаєте і вона не буде ефективною.

3. Працюйте зі зворотним зв’язком та зробіть його інструментом розвитку, не сприймайте зауваження як щось негативне, а ставтеся до них як до потенційних точок зростання.

4. Не бійтеся ставити будь-які запитання, що вам незрозуміло, стосовно роботи. В особистій розмові це зробити простіше, ніж довго пояснювати суть проблеми в повідомленні чи у розмові телефоном.

Як влитися у новий колектив після зміни роботи: поради, які дійсно працюють - фото №2

5. Візьміть за правило писати повідомлення, які нагадуватимуть вам, про що ви домовилися і про заплановані зустрічі.

6. Намагайтеся проявляти ініціативу. Пропонувати свої ідеї, знаходити слабкі місця в наявних процесах — важливо, адже саме зараз ви маєте свіжий погляд на роботу і можливі слабкі місця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам'ятайте про правила етикету. Дружні стосунки у колективі - це добре, але розповідати свої таємниці життя не варто. І нагадайте собі, які фрази не можна говорити колегам , щоб не стати ворогами.