28 січня — Всесвітній день безробітних: історія цього свята та поради, які допоможуть знайти роботу мрії

Бізнес та гроші
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Безробіття стає актуальною проблемою не лише для тих, хто опинився без роботи, а й для суспільства в цілому. Масові звільнення призводять до невдоволення серед громадян, що може викликати соціальні та політичні кризи, загрожує нормальному розвитку, прогресу та добробуту суспільства. В умовах війни це питання стає ще гострішим. Тож у Всесвітній день безробітних ми пропонуємо вам дізнатися кілька простих порад, які допоможуть вам зараз знайти роботу. До речі, вам буде цікавий наш матеріал про  професії, які стануть популярними у найближчі роки.

Всесвітній день безробітних щороку відзначають 28 січня. Невідомо, хто саме та коли запровадив це свято, однак його ініціювання підтримали чимало державних установ, громадських організацій та активістів із різних куточків світу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головна мета свята полягає в залученні уваги громадськості та держав до проблеми безробіття, яка призводить до того, що мільйони людей з різних країн залишаються без достатніх засобів для життя. Пошук роботи сьогодні стає важчим. Однак існують певні секрети, знаючи які ви зможете швидше знайти роботу своєї мрії.

1. Ви маєте знати себе, свої сильні сторони та бажання

Можливо це прозвучить банально, але перед тим, як шукати роботу, проведіть невеликий аналіз. Розгляньте, які види робіт вам подобаються, навіть якщо ви не отримуєте за це гроші. Визначте свої таланти, оберіть сферу діяльності, яка вам підходить.

2. Постійно навчайтеся

Сьогодні перевага на стороні тих, хто постійно розвивається. Використовуйте освітні ресурси для отримання додаткової інформації про обрану галузь. Пам'ятайте, що ніколи не пізно навчатися. Освіта подарує вам нові ідеї та переваги у кар'єрі.

3. Працюйте над резюме та своїми соцмережами

Ваш досвід має відобразитися в резюме. Створіть якісне резюме та супровідний лист. А ще не бійтеся показувати свої вміння, таланти та сильні сторони у соцмережах. Вкажіть в описі свого профілю свою спеціальність, діліться своїми вміннями та досягненнями. Можливо, роботодавці чи клієнти самі знайдуть вас.

4. Будьте реалістичні та терплячі

Будьте реалістичні стосовно фінансів і терплячі у досягненні мети. Іноді на те, щоб знайти бажану роботу, потрібно потратити не один день та не один тиждень. Однак якщо ви постійно розвиваєтесь у своїй галузі та не здаєтесь, фортуна буде на вашому боці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як оформити фізичну особу-підприємця через "Дію" за 10 хв. Це дуже зручно та просто!