Майбутнє формується зараз: які професії будуть популярними у найближчі роки

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ринок праці постійно змінюється. Світ не стоїть на місці і нові технології дають поштовх і викликають появу нових передових професій, але призводять до скорочення певних спеціальностей .

Вже зараз необхідно звертати увагу на перспективні сфери розвитку і спеціальності, які формуватимуть ринок праці у найближчі роки. На яких професіях необхідно зосередитися сьогодні, щоб не прогадати у майбутньому, розповідає espreso .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо знати, у якому напрямку розвиватися, для тих, хто планує навчання, для людей, які прагнуть до кар'єрного росту і розвитку, так і для тих, хто планує змінити сферу діяльності і знайти свій шлях до мети у сучасних реаліях.

Майбутнє формується зараз: які професії будуть популярними у найближчі роки - фото №1

Професії майбутнього, які будуть актуальні найближчим часом

Архітектори

Актуальна спеціальність, яка вимагатиме змін і підлаштування під нові стандарти у процесі створення і побудови будівель з енергоефективними, безпечними технологіями. Будуть затребувані архітектори, які мислять креативно і володіють технічними знаннями.

Медики

Медицина розвиватиметься з залученням передових технологій і наукових відкриттів, щоб покращити діагностування і знайти найбільше ефективні методи лікування і оздоровлення населення.

Інженери ІТ

Людство потребуватиме спеціалістів з розробки, впровадження та підтримки інформаційних систем та технологій. Їх робота важлива для різних сфер діяльності і оптимального функціонування сучасних галузей. Інженер штучного інтелекту, розробник квантових технологій, архітектор віртуальної реальності - це професії, які у майбутньому будуть найбільш затребуваними і перспективними.

Екологи та спеціалісти з альтернативної енергетики

Планета постійно зазнає змін. Потрібні спеціалісти, які шукатимуть шляхи вирішення і зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Урбаніст-еколог, фахівець з локальних систем енергопостачання, фахівець з управління відходами це спеціальності завданням яких буде: пошук альтернативних джерел енергії, попередження про зміни клімату і збереження природи.

Освіта

Це сфера, яка постійно змінюється і вдосконалюється. Люди все більше намагаються навчатися, а зараз це можливо завдяки доступним платформам, де можна навчатися дистанційно. Це призводить до появи нових спеціальностей: тьютор з кібербезпеки, координатор та розробник освітніх он-лайн платформ, ментальний тренер.

Логісти та сфера транспорту

Використання новітніх технологій дозволить автоматизувати процеси і залучить для доставлення товарів дронів та роботів. Логісти забезпечать ефективну роботу підприємств та їх конкурентоспроможність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди існує можливість спробувати свої сили і опанувати нову професію. Головне, мати бажання і мотивацію. Зараз багато людей переходять на дистанційну роботу, про її нюанси, переваги та недоліки ми розповідали раніше.