7 причин відмовитися від нової роботи: які умови вважаються "червоним прапорцем"

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Ви склали ідеальне резюме і після тривалих пошуків знайшли вакансію, яка вас влаштовує. Однак не завжди варто поспішати погоджуватися підписувати договір не вивчивши детально усіх запропонованих умов.

Деякі пропозиції можуть здаватися цілком привабливими, проте добре поміркуйте і зверніть увагу на певні моменти. Які ситуації можуть насторожувати, розповідає work.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
7 причин відмовитися від нової роботи: які умови вважаються "червоним прапорцем" - фото №1
Фото: pravoconsul
  1. "Сіра" заробітна плата

Якщо вам відразу пропонують зарплату у конверті, офіційно не влаштовують та стажування не оплачується - можете сміливо завершувати співбесіду.

  1. Контакт з начальником

Співпраця з керівництвом займатиме значну частину робочого часу. Тому, якщо у вас є сумніви, що ви порозумієтеся, начальник з перших слів показує зверхнє ставлення чи інтуїція підказує про майбутні непорозуміння, не нехтуйте сигналами, відмовляйтеся без жалю.

  1. Незадовільні умови праці

Якщо вам пропонують не ту посаду, оплату чи обов'язки, які обіцяли - не варто іти на компроміс. Навряд ви довго протримаєтеся на цьому місці.

  1. Надто складна чи проста робота

В обох випадках ви швидко отримаєте дискомфорт, втому, невиправдані очікування та професійне вигорання.

  1. Атмосфера у колективі насторожує

На новому місці попрохайте про маленьку екскурсію та придивіться до людей. Оцініть, як спілкуються між собою співробітники, тиша в офісі чи надмірний шум.

  1. Робота у віддаленому місці

Перевірте скільки часу піде у вас на доїзд до роботи. Якщо ви витрачатимете на дорогу кілька годин туди і назад - варто замислитися над доцільністю.

  1. Часті та тривалі відрядження

З часом це дуже виснажує і втомлює, а також негативно позначається на особистому житті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За кілька днів чи місяців ви остаточно зможете зрозуміти, знайшли ви своє покликання чи варто продовжувати пошук. Адже з улюбленої роботи не хочеться йти додому та перериватися навіть на обід.

Головне фото: news.dtkt.ua