М'які навички, які варто вказати в резюме: це працює на вашу користь

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Щоб вдало пройти співбесіду і отримати роботу мрії потрібно почати з ідеального резюме. Іноді претенденти вважають, що для хорошого резюме достатньо  перерахувати лише місця роботи, навички та сильні сторони.

Оцінюючи ваше резюме працедавець звертатиме увагу не лише на ваш кар'єрний ріст і можливість комунікувати з колегами. Адже існує цілий перелік важливих навичок, які ви опускаєте вважаючи їх просто вродженими, розповідає  ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
М'які навички, які варто вказати в резюме: це працює на вашу користь - фото №1
Фото: ukd.edu

М'які навички це ті речі, які пов'язані безпосередньо з людиною, а не з тим, що вона вміє. Наприклад позитивна комунікація з колегами буде м'якою навичкою, а вміння створювати відеоконтент - жорстка навичка.

Дослідження показують, що більшість роботодавців цікавлять лише жорсткі навички, від яких залежатиме продуктивність і зростання компанії. Проте м'які навички такі як: креативність, вміння спілкуватися, переконувати, швидко адаптуватися до зміни обставин, емоційна стійкість та інтелект не менше вадливі для отримання вакансії.

Креативність

У сучасних реаліях роботодавців цікавить ваше вміння пропонувати нові ідеї та творчі підходи до розв'язання проблем нестандартними методами у різних сферах діяльності.

Взаємодія

Ваші сильні сторони у поєднанні з колегами здатні досягти більших результатів, ніж кожна людина окремо. Цінність команди важлива для досягнення мети і спільних інтересів.

Переконання

Вміння донести до людини свою ідею доступним і зрозумілим способом допоможе досягти вершин у роботі.

Швидка адаптація

Швидко адаптуватися до нових реалій та змін важливо для сучасного світу. Тримати емоції під контролем та зберігати спокій у стресових ситуаціях.

Емоційний інтелект

Емоційний інтелект (ЕІ) — це вміння керувати власними емоціями та розуміти емоції  людей. Існує п'ять ключових елементів ЕІ: самосвідомість, саморегуляція, мотивація, емпатія та соціальні навички. Люди з високим рівнем ЕІ можуть визначити, що вони відчувають, що ці почуття означають і як ці емоції впливають на їхню поведінку та на інших людей. Керувати емоціями інших людей трохи складніше — ви не можете контролювати їхні почуття та поведінку. Але якщо ви зможете визначити, які емоції стоять за їхньою поведінкою, ви краще розумітимете, звідки вони беруться і як краще з ними взаємодіяти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При влаштуванні на нову роботу потрібно звертати увагу на різні важливі моменти: атмосферу у колективі, місцеперебування офісу та контакт з керівництвом. Існує кілька "тривожних дзвіночків", при яких варто відмовитися від запропонованої посади.

Головне фото: ideas-center