Звільнятися, плакати чи порадіти: як пережити підвищення колеги

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якісне виконання робочих обов'язків передбачає тісне спілкування з колегами. Спільні проєкти, святкування, розмови на різні теми сприяють створенню гармонійної робочої атмосфери.

Але, якщо ви працюєте довгий час, а підвищення отримує ваша колега справлятися з роздратуванням буває досить важко. Як правильно реагувати на кар'єрний ріст співробітника, щоб не зіпсувати стосунки, розповідає novarobota .

Звільнятися, плакати чи порадіти: як пережити підвищення колеги - фото №1
Фото:tv.ua

Вам може здаватися, що колега отримав підвищення незаслужено і займає не своє місце, ви почуваєтеся обдуреними і зрадженими. Але це говорять емоції. Тому будемо розбиратися, як реагувати правильно, щоб не довелося підшуковувати іншу роботу.

Виконуючи одну справу, ви маєте бути готові, що з часом здобутки і здібності когось з вас будуть гідно оцінені керівництвом. Це не означає, що дружбу потрібно закінчувати, просто варто змінити деякі аспекти у спілкуванні.

  1. Якщо ви відчуваєте ревнощі, спробуйте не показувати і не озвучувати це колезі. Викажіть підтримку, привітайте, якщо маєте певні сумніви - спокійно обговоріть це.

  2. Не вважайте, що можете не виконувати свої обов'язки і розраховувати на послаблення через дружбу. Така позиція призведе до конфліктів.

  3. Не варто хвалитися дружбою з шефом перед іншими. Бонусів ви не отримаєте, а ворожнечу з боку інших - цілком можливо.

  4. Не ображайтеся. Краще продемонструйте свій професіоналізм у роботі. Пропонуйте нові ідеї та креативний підхід.

Підвищення колеги може стати для вас мотиваційним фактором і спонукатиме вас на професійне зростання. Прослухайте курси, знайдіть цікаві тренінги, читайте та розвивайтеся. Пам'ятайте, колезі теж важко, адже вчора він був у вашому положенні, а сьогодні приймає рішення за себе і за вас. Не створюйте додаткового стресу. Дайте всім трохи часу для адаптації.

Якщо ви не можете контролювати емоції, з часом це призведе до конфліктів і начальнику доведеться вирішувати ситуацію. Немає гарантії, що це піде вам на користь.

Головне фото: tv.ua