Використайте лінь на свою користь! Розповідаємо про те, як правильно лінуватися

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка сидить на дивані
Фото: freepik

Лінь може стати помічником, якщо обернути її на свою користь

У сучасному шаленому ритмі життя лінуватися вважається ганебною звичкою. Багато працювати, виконувати різноманітні задачі, ставити високі цілі і з часом просто втратити мотивацію та вигоріти. Іноді лінуватися зовсім не соромно, головне - робити це з користю для себе.

Лінь потрібна людині, щоб заощадити свою енергію та знайти сили працювати краще. Тому лінуватися корисно і потрібно, а як це робити правильно, щоб використовувати з розумом, розповідає prostyle.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Які переваги лінощів

Збільшується креативність. Можливість зробити перерву та відпочити дає шанс поглянути на складне завдання з іншого боку.

Відновлюється втрачена енергія. Напевно ви помічали, при роботі на важкими процесами вже немає сил зовсім, але невеличкий відпочинок дає сили відновитися і почати працювати ефективніше.

Підвищується концентрація та розумові процеси. Багато різносторонньої інформації можуть перевантажити мозок, тому потрібно робити паузу, щоб зосередитися на головному.

Як навчити себе лінуватися

Прийміть думку, що лінуватися це не погано, а цілком нормально. Це не витрачений даремно час, а можливість перезавантажитися, активувати і відносити енергію та впорядкувати думки.

При складанні щоденного плану відведіть собі час на лінощі. Але важливо не сидіти у соцмережах, читати чи дивитися кінофільми, а повністю розслабитися, закрити очі та відпочивати.

Періодично влаштовуйте для себе день лінощів. Цілий день нічого не робити, а присвятити час повністю собі. Це позитивно вплине на вашу розумову діяльність і продуктивність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як віднайти баланс між роботою і життям. Адже на роботі ми проводимо значну частину свого життя.