Використайте лінь на свою користь! Розповідаємо про те, як правильно лінуватися

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка сидить на дивані
Фото: freepik

Лінь може стати помічником, якщо обернути її на свою користь

У сучасному шаленому ритмі життя лінуватися вважається ганебною звичкою. Багато працювати, виконувати різноманітні задачі, ставити високі цілі і з часом просто втратити мотивацію та вигоріти. Іноді лінуватися зовсім не соромно, головне - робити це з користю для себе.

Лінь потрібна людині, щоб заощадити свою енергію та знайти сили працювати краще. Тому лінуватися корисно і потрібно, а як це робити правильно, щоб використовувати з розумом, розповідає prostyle.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які переваги лінощів

Збільшується креативність. Можливість зробити перерву та відпочити дає шанс поглянути на складне завдання з іншого боку.

Відновлюється втрачена енергія. Напевно ви помічали, при роботі на важкими процесами вже немає сил зовсім, але невеличкий відпочинок дає сили відновитися і почати працювати ефективніше.

Підвищується концентрація та розумові процеси . Багато різносторонньої інформації можуть перевантажити мозок, тому потрібно робити паузу, щоб зосередитися на головному.

Як навчити себе лінуватися

Прийміть думку, що лінуватися це не погано, а цілком нормально. Це не витрачений даремно час, а можливість перезавантажитися, активувати і відносити енергію та впорядкувати думки.

При складанні щоденного плану відведіть собі час на лінощі. Але важливо не сидіти у соцмережах, читати чи дивитися кінофільми, а повністю розслабитися, закрити очі та відпочивати.

Періодично влаштовуйте для себе день лінощів. Цілий день нічого не робити, а присвятити час повністю собі. Це позитивно вплине на вашу розумову діяльність і продуктивність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як віднайти баланс між роботою і життям. Адже на роботі ми проводимо значну частину свого життя.