Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду

Практичні поради
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Щоб справити позитивне враження з перших секунд розмови і успішно пройти співбесіду, необхідно добре підготуватися і продумати свій зовнішній вигляд. Зачіска, парфуми, стиль, зимове взуття , важливо  продумати кожну деталь.

Важливе значення для позитивного враження, має правильний підбір одягу. Зверніть увагу, як вірно одягтися, щоб ваш стиль показав професіоналізм та серйозність ваших намірів, розповідає liza.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №1

Наявний дрес-код компанії. Заздалегідь дізнайтеся, чи існує в організації певний дрес-код і спробуйте одягнутися максимально подібно. Це підкреслить серйозність намірів та ваше зацікавлення.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №2

Увага до деталей. Подбайте про найдрібніші деталі, адже брудне взуття чи напіввідірваний ґудзик зведуть нанівець всі намагання.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №3

Класика поза модою. Класичний та консервативний стиль свідчить про професіоналізм та серйозність намірів. Варто уникати надто модного, яскравого одягу, краще зупинитися на класичній сукні чи костюмі.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №4

Одяг по фігурі. Заздалегідь перевірте та поміряйте обраний одяг. При потребі підшийте та добре пропрасуйте його. Він не повинен бути затісним чи надто великим та має підкреслювати силует.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №5

Аксесуари. Уникайте надлишку аксесуарів та зведіть їх до мінімуму. Лишіть одну якісну, дорогу річ, яка надає впевненості. Це може бути елегантна сумочка, ремінь чи портфель.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №6

Взуття. Підбирайте пару під одяг, але утримайтеся від нового взуття та надвисоких підборів. Неприємно, якщо у відповідний момент ви почуватиметеся некомфортно через натерті ноги. Обов'язково перевірте його на наявність пошкоджень та гарно відполіруйте.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №7

Колготки. Більшість компаній з дрес-кодом вимагають носити колготки в тон одягу або прозорі. Обирайте 15 ден та уникайте узорів та сітки.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №8

Колірна гама. Не варто одягати надто яскраві кольори та одяг з блискітками чи паєтками. Обирайте нейтральних і приглушених кольорів для співбесіди. Такі кольори, як темно-синій, чорний, сірий і білий, передають професіоналізм і не відвертають увагу.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №9

Парфум. Навіть улюблений аромат може виявитися недоречним. Скористайтеся нейтральним, приглушеним ароматом та уникайте різких, задушливих запахів.

Щоб не надто крінжово, але й не так, наче вам 80: як вдало підібрати образ на співбесіду - фото №10

Підготовка - запорука успіху. Щоб зосередитися на співбесіді, підготуйте все наперед. Ввечері поміряйте одяг, створіть образ повність та порепетируйте привітання і свої жести перед дзеркалом кілька разів. Це додасть впевненості та дозволить продумати план розмови.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, як можна розбавити строгий діловий стиль. Це допоможе відчувати себе справжньою королевою.