Плануєте орендувати квартиру - дізнайтеся на що слід звертати увагу

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

З великою кількістю переселенців ринок орендованого житла стрімко росте. Люди змушені підшуковувати квартири, які іноді зовсім непридатні для життя, адже мають тварин , або ж через кілька місяців проживання орендодавець вирішує перездати квартиру за більші кошти.

Важливо знати деякі нюанси при підписанні договору оренди, щоб не натрапити на шахраїв і винайняти житло без ризиків, інформує realestate .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На що звертати увагу при виборі житла

Плануєте орендувати квартиру - дізнайтеся на що слід звертати увагу - фото №1

1. Наявність документів власника та житла. Документи мають підтвердити особу орендодавця і права на житло, яке він здає в оренду. Якщо документи відсутні, або пропонують показати пізніше - відмовляйтеся, щоб не мати проблем.

2. Перед підписанням договору оренди нерухомості власник має надати документ, що підтверджує право власності (це може бути копія договору купівлі-продажу або свідоцтва про право власності), паспорт або інший документ, що посвідчує особу власника та технічний паспорт нерухомості.

3. Ви повинні особисто оглянути житло і перевірити чи воно відповідає тим картинкам, які виставлені на сайті. Звертайте увагу на дрібні деталі і можливі ламання, які необхідно занотувати у договорі. При можливості поспілкуйтеся з сусідами.

4. Ніколи не підписуйте договір оренди і не віддавайте передоплату не оглянувши житло особисто. Якщо вимагають термінову передоплату - це повинно вас насторожити.

5. Уважно вивчайте договір. Він повинен бути складений відповідно до чинного законодавства з усіма важливими деталями та умовами. Договір має бути складений зрозуміло для обох сторін. При виникненні найменших сумнівів, краще звернутися до юриста чи експерта з нерухомості.

6 . Якщо оренда здається вам надто дешевою - перевірте всі деталі ще раз. Ціни коливаються у стабільних межах, тому значна дешевизна може мати певні причини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Будьте обачні . Відомі випадки, коли шахраї винаймали житло на місяць і перездавали його на довгий строк, беручи дешеву оренду за кілька місяців наперед. Люди обживалися, робили косметичний ремонт, а тоді були змушені шукати інше житло втративши час і гроші.