Вас обманюють,а ви раді! Популярні схеми, які дозволяють легко обдурити покупця

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Маркетологи вдаються до таємних прийомів, щоб продати якнайбільше товару. Від хорошої роботи маркетолога залежить розвиток магазину і ріст продажів. Привабити покупця і запропонувати справді вигідні пропозиції буває досить складно, адже нині люди стали занадто перебірливими. Але при слові “акція” вони готовіз полиць тягнути що завгодно .

Різноманітні хитрощі до яких вдаються магазини невідомі більшості українців, розповідає rbc . А деяким маркетологічним “фокусам” позаздрив би навіть цирк.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Величезні знижки та розпродажі

Увагу споживача у період знижок привертають яскраві оголошення та вивіски, які важко не помітити. Хоча, нерідко, під цінником з новою ціною знаходиться стара, яка виявляється нижчою за попередню.

Купуй 2 - отримуй 3

Ця схема спонукає купувати більше, адже придбавши два товари - третій ви отримуєте у подарунок. Зазвичай третій подарунок найдешевший, або він з переліку товарів, які погано продаються і не мають попиту.

Вартує лише 299 грн…

Тут робота направлена на підсвідомість покупця, адже раз товар коштує нижче якоїсь "рівної" суми - потрібно купувати негайно. Те ж працює і з ціною 39,99, адже решти ви не отримаєте, а за день на тисячах покупців можна непогано наваритися.

Вас обманюють,а ви раді! Популярні схеми обдурити покупця - фото №1

Правильність розміщення товару

Періодично великі супермаркети змінюють розташування товарів. Ви змушені шукати необхідні речі по всьому магазині, попутно набираючи зайвого. І хліб завжди розміщується у самому кінці, тому що його купує більшість. А поки дістанешся хліба - у кошику пів магазинного асортименту. У при касовій зоні розміщується багато дрібничок. І чим довша черга, тим більше ви наберете речей і збільшите чек.

Музика, яка грає у залі

Дослідження показали, що енергійна жвава музика спонукає до спонтанних покупок. А повільна музика затримує біля полиць і збільшує вірогідність покупки незапланованого товару.

Важливість кольорів

Для зовнішнього оформлення магазинів вибирають яскраві, теплі кольори, які приваблюють людей. А всередині - більш спокійні, найчастіше синього або зеленого кольору. Перевірено, що такий вибір збільшує продажі на 15%.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб не купити зайвих товарів, варто писати список необхідних речей . З собою не мати зайвих грошей, щоб не піддаватися спокусі, і їсти перед походами до магазинів, адже голодна людина завжди купить значно більше.