Який колір очей вважається найбільш рідкісним на планеті? Ви будете здивовані

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На землі не існує двох однакових пар очей. Саме через очі людина сприймає до 90% всієї навколишньої інформації. А розмір очей лишається практично незмінним від народження і до старості.

Людські очі можуть мати багато відтінків і міняти колір залежно від настрою. Але буває зовсім рідкісний колір, з яким народжується всього 9% людей у світі, розповідає sciencefocus.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Який колір очей вважається найбільш рідкісним на планеті? Ви будете здивовані - фото №1

Дослідження Американської академії офтальмології, яке було проведене у 2014 році показало, що лише 9 %людей мають зелені очі, тоді як 45 % мають карі очі, 18 % володіють горіховими очима  та 27% притаманні блакитні очі.

Один випадок на 20 тисяч випадає на людей з альбінізмом. У таких людей очі можуть бути червоного або оранжевого кольору. Люди, які народжуються з гетерохромією, мають очі різного кольору.

Ми не завжди можемо успадкувати колір очей, адже він визначається взаємодією між генами, а іноді мутацією. У блакитнооких  батьків може народитися дитина з карими очима. Очі не міняють колір протягом життя, лише у малих дітей з блакитними очима, колір може дещо потемніти.

У похилому віці тканини райдужки стають щільними, і тому колір очей помітно тьмяніє.Зміна кольору можлива лише при певних хворобах або травмах очей.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви бажаєте свідомо змінити колір очей, то можете зробити це за допомогою контактних лінз будь-якого кольору. Лише єдина умова - попередня консультація з лікарем , адже лінзи підходять не всім людям.