Синоптики розповіли, чи піде в Україні сніг на Новий рік: дізнайтеся, в яких містах варто чекати на новорічну казку

Важливо знати
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Чим ближче до Нового року, тим більше цікавить питання чи проведемо ми це свято в компанії зимової казки. Синоптики розповіли, чи варто чекати снігу в новорічну ніч. Прогноз погоди в Україні на 31 грудня та 1 січня знайдете в нашому матеріалі!

Прогноз погоди на Новий рік в Україні передбачає переважно безсніжну та відносно теплу погоду. Сніг та мороз очікуються лише на обмеженій території країни, в той час, як у більшості областей передбачається дощ, мряка та температура повітря вище нуля.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами метеоролога Ігоря Кібальчича, тепла, волога та переважно безсніжна погода буде характерною 31 грудня 2023 року та 1 січня 2024 року. Впродовж цього періоду очікуються атмосферні фронти й переважання циклонічної активності.

Удень 31 грудня у західних, північних і центральних областях передбачається дощ, а в східній та південній частині України опадів не варто чекати. Сніг може піти в Поліссі та Карпатах..

А ось 1 січня 2024 року прогнозується вплив балтійського циклону та його фронтів, тож в багатьох містах України будуть опали у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу. Також передбачається туман і ожеледиця.

Температура повітря вдень 31 грудня та 1 січня становитиме від +3 до +8 градусів, у новорічну ніч близько 0 градусів. У південній частині та в Криму вночі 1 січня буде від +1 до +6 градусів, а вдень позначка термометра підвищиться до +6…+11 градусів.

Синоптики розповіли, чи піде в Україні сніг на Новий рік: дізнайтеся, в яких містах варто чекати на новорічну казку - фото №1
Фото: Укргідрометцентр

Метеоролог підкреслив, що завдяки аномально високим температурам у більшості областей очікується безсніжний Новий Рік, за винятком Карпат, де можна насолоджуватися зимовою казкою при невеликому морозі та слабкій хуртовині. Також можливі короткочасні снігопади на півночі України та в Поліссі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали про те,  якою погодою дивуватиме січень 2024 року. Нас чекає сильний вітер, хуртовини та температура вище норми.