Різдвяно-новорічні свята 2023/24: нові дати (ПЕРЕЛІК)

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми розповідали, як правильно зустріти рік Дракона 2024 і що він символізує. Та Новий рік це не єдине свято, яке входить до циклу різдвяно-новорічних свят 2023/24 року. 

Попри складну ситуацію в нашій країні не варто ігнорувати різдвяно-новорічні свята. Тому що саме вони здатні подарувати трішки надії кожному з нас та стати ще одним приводом загадати найважливіше бажання для всіх українців - про довгоочікувану перемогу. Про це пише ТСН.

Новорічні свята 2023-2024

  • 6 грудня - День святого Миколая. Дослідження істориків вказують на те, що свято має дохристиянське коріння, а образ святого Миколая має багато спільного з богом Велесом (покровителем худоби та звірів).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • 24 грудня - Святвечір. Однією з традицій цього дня є прикрашання оселі вишитими рушниками, солом’яними дідухами та павуками. Розпочинається святкування після появи на небі першої зірки - сім’я сідає за святковий стіл, на якому обов’язково має бути 12 страв.

  • 25 грудня - Різдво. Цього дня віряни вшановують народження Ісуса Христа у Вифлеємі.

  • 31 грудня - Щедрий вечір. В народі його ще називають “Щедра кутя”. Цього дня молодь щедрує - ходить від хати до хати, вітає господарів та бажає їм щасливого та веселого Нового року.

  • Ніч проти 1 січня - Новий рік. У цю святкову ніч під бій годинника потрібно загадати заповітне бажання й воно обов’язково збудеться!

  • 1 січня - День святого Василія Великого. Зранку хлопчики ходять по хатах й засівають зерном.

  • 6 січня - Водохреще. Цього дня віряни вшановують хрещення Христа в річці Йордан - відвідують святкову службу та освячують воду (вважається, що вона має цілющі властивості).

  • 2 лютого - Стрітення Господнє. Цього дня варто відвідати службу в храмі, освятити воду та свічку (її запалюють під час негоди).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, якою погодою дивуватиме січень 2024 року. Більше інформації про прогноз на перший місяць нового року ви знайдете у цій статті .

Фото: lux.fm