День пам'яті "кіборгів": усе, що потрібно знати про дату, і наші подяки Героям

Важливо знати

Ми регулярно публікуємо матеріали про актуальні дати та події, які неможливо пропустити. Сьогоднішній день — не виняток, адже день присвячений події, яка болить кожному українцю. Читайте все про День пам'яті "кіборгів".

20 січня — День вшанування захисників Донецького аеропорту, його також називають День пам'яті "кіборгів". Раніше тематичні заходи проводилися 16 січня, але 2022-го року дату було змінено. 16 січня вважалося неофіційним Всеукраїнським днем пам'яті захисників ДАП, але за наказом міністра Міноборони та головнокомандувача ЗСУ , офіційним днем пам'яті встановлено 20 січня: "з метою військово-патріотичного виховання, вшанування подвигу військовослужбовців, добровольців та волонтерів, які обороняли Донецький аеропорт від російського агресора, та продовження кращих бойових традицій".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

День пам'яті "кіборгів": що треба знати про дату

Історія дати присвячена непростій події в сучасній українській історії. День пам'яті "кіборгів" — День вшанування пам'яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту, а також волонтерів і медиків, які надавали допомогу та підтримку воїнам. Бої за цей стратегічний об'єкт вважаються одними з найзапекліших на сході України від початку військової агресії росії 2014 року.

день пам'яті захисників донецького аеропорту

Нагадаємо, бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, тобто 242 дні. Закінчилися вони, коли було повністю зруйновано старий і новий термінал.

Після всіх випробувань під час боїв захисників Донецького аеропорту стали називати "кіборгами". Вони стали символом хоробрості, незламності духу та вірності ідеалам незалежної України. У той час укріпилася фраза: "Кіборги" вистояли, не встояв бетон", адже те, з якою стійкістю і мужністю українські воїни билися, неможливо описати словами.

Офіційні дані свідчать, що, захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 військових. Також понад 500 осіб було поранено. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну багато бійців, які пережили пекло в Донецькому аеропорту, тепер знову захищають батьківщину від російського агресора.

день пам'яті захисників донецького аеропорту картинки

Слова подяки "кіборгам" і тематичні картинки до сліз

Багато хто із захисників Донецького аеропорту був представлений до державних нагород, на жаль, багато хто також — посмертно. Подвиг цих безстрашних людей ніколи не буде забутий! Потужна оборона аеропорту стала символом непереможності нашого війська і сили нації в цілому. У День пам'яті "кіборгів" потрібно згадати всіх, хто ціною життя і здоров'я продовжував стояти. Низький уклін полеглим героям тим і тим, хто захищає нашу країну просто зараз....

 ***
Щиро дякую "кіборгам" за безкомпромісний опір і стійкість в обороні Донецького аеропорту. Ваш героїзм став символом сили та витримки. Нехай ворог тремтить і боїться, бо ми — незламні та непереможні!

***
Складно висловити словами нашу вдячність за вашу мужність і відданість, які ви проявляли в найважчих умовах бойових дій. Ваша відвага є прикладом для всіх нас. Низький уклін тим, хто захищав і захищає нашу країну. Пам'ятаємо і не дамо забути нащадкам!

***
Дякуємо за вашу мужність, хоробрість, безкомпромісність, професіоналізм і військову майстерність. Ваш нелюдський подвиг ніколи не буде забутий!

***
Слова ніколи не передадуть всю нашу вдячність за те, що ви зробили для України. Дякую за самовідданість і жертовність....

***
Дорогі захисники Донецького аеропорту, ваша самовіддача назавжди стала частиною історії країни та пам'ятного подвигу. Вічна пам'ять загиблим Героям...

***
Від щирого серця дякую вам, "кіборги", за вашу жертву і подвиг, за внесок у зміцнення національної безпеки та захист кордонів батьківщини. Ваше служіння залишиться в серцях багатьох поколінь як яскравий приклад патріотизму та героїзму. Дякую вам!

День вшанування захисників Донецького аеропорту
День вшанування захисників Донецького аеропорту
День пам'яті захисників Донецького аеропорту
День вшанування захисників Донецького аеропорту 20 січня
День вшанування захисників Донецького аеропорту 20 січня
День вшанування захисників Донецького аеропорту
День пам’яті Кіборгів листівки
День пам’яті Кіборгів картинки
День пам’яті Кіборгів 20 січня
День пам’яті Кіборгів 20 січня
День пам’яті Кіборгів 20 січня 2024
День пам’яті Кіборгів

Ніколи не забудемо...