Як підготувати будинок до продажу? 6 порад від професіональних рієлторів, які точно працюють

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото рієлтор показує квартиру
Фото: mayak.kiev.ua/

Щоб продати будинок, потрібно ретельно його підготувати

Коли люди планують продати свій будинок чи квартиру , вони рідко звертаються до послуг професіоналів. Адже вважається, що достатньо гарно прибрати сміття, помити підлоги та зробити більше фотографій зовні та всередині. Ми розповімо про кілька важливих речей, які необхідно врахувати при підготовці, щоб ваше оголошення не загубилося у тисячі подібних.

Розмістити оголошення про продаж в інтернеті займає кілька секунд. Але пропозицій можна чекати тижнями, якщо ретельно не підготуватися. Яких поширених помилок та хитрих пасток уникати при підготовці до продажу, розповідає realsimple .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Фото будинку

Ви бачите і сприймаєте свій будинок по-особливому, а потрібно подивитися, який вигляд він має на фото. Сфотографуйте якнайбільше фотографій всередині та зовні під різними кутами та уважно роздивіться світлини.

Фотографи зазвичай дивляться на вікно чи камін як на центральну точку, тому навколо них є сценічні меблі. Якщо ви, наприклад, закриваєте вікно, потенційні покупці не зможуть отримати правильне уявлення про масштаб із фотографій оголошення,
— припускає Фернанда Бертран, співвласник і засновник Upstaging Seattle , яка облаштувала понад 700 будинків.

Килимки для акценту

Відкриті плани поверхів може бути складно декорувати, а голий простір підлоги без нічого, щоб його зігріти або окреслити певні простори, є помилкою, тому важливо мати килимки для визначення різних зон. Зміна килимків, особливо у місцях інтенсивного руху допоможе додати акценту в інтер’єр і оновити приміщення.

Витвори мистецтва

Витвір мистецтва може стати стильною окрасою, або ж, при неправильному масштабі, навіть найкрасивіший предмет може погіршити відчуття кімнати та погіршити враження покупця про простір.

Забагато дрібниць

Великі дивани з безліччю надто маленьких декоративних подушок, книжкові полиці або вбудовані елементи з великою кількістю рам і чохлів, а також журнальні столики, переповнені дрібними предметами створюють негативне враження на покупця. Краще мати на журнальному столику, наприклад, дві великі вази та трохи зелені створюють більш витончений вигляд, ніж набір дрібних предметів.

Світло має значення

Не варто економити на освітленні, подумати про освітлення особливо важливо в старих будинках, де немає системного освітлення. Можна використати підлогові та настільні лампи для створення різних шарів освітлення. Збільшуйте природне освітлення кімнати за допомогою вікон. Розміщуйте штори на кілька сантиметрів від стелі, так вікна здаються більшими, а кімната вищою.

Не намагайтеся задовольнити всі смаки

При спробі задовольнити різноманітні смаки, легко зайти занадто далеко й отримати нудний простір. Намагайтеся зробити дизайн нейтральним, але з індивідуальністю.

Спробуйте її безвідмовну формулу подушки для стильного дивана: з одного боку покладіть подушку розміром 24 на 24 дюйми, подушку 20 на 20 дюймів і поперекову; з іншого – лише подушку розміром 24 на 24 дюйми та 20 на 20 дюймів. Інвестуйте в якісні вставки для подушок і змінюйте чохли щоразу, коли ваш простір потребує збільшення. Варіанти з трикотажу та штучного хутра створюють затишну зимову атмосферу, а чіткі, легкі матеріали ідеально підходять для весни та літа.
радить Фернанда Бертран.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як підготувати квартиру перед виїздом з неї. Йдеться не про стерильну чистоту, а про те, щоб залишити орендовану оселю у тому ж стані, як до заселення.