Купуючи побутові товари Миланка, ми допомагаємо ВПО та долучаємось до відбудови помешкань українців

Важливо знати
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чоловік везе продукцію "Миланка", фото
Фото: ЦВЗ

Українське суспільство змінюється. З початком повномасштабного вторгнення, за всіма дослідженнями, українці почали свідомо використовувати свої кошти, віддаючи перевагу тим брендам та компаніям, які здійснюють допомогу населенню, яке постраждало. Таким чином ми виявляємо свою емпатію, шукаємо можливостей допомоги волонтерам, які чесно і на постійній основі допомагають країні вижити

Я працюю 24/7, тому у своєму виборі побутових товарів віддаю перевагу максі пакуванням, обираю якісний та доступний товар. Останні роки особливо звертаю увагу ще на одну складову – товар, який виробляється в Україні і товар, який об’єднує суспільство на допомогу постраждалим від війни,
— розповідає Наталія Шелестак співзасновниця та координаторка БО “Центр Волонтерства та Захисту”.
Наталія Шелестак — співзасновниця та координаторка БО “ЦВЗ”, фото
Наталія Шелестак — співзасновниця та координаторка БО “Центр Волонтерства та Захисту”. Фото: ЦВЗ
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З початку повномасштабного вторгнення Наталія є засновницею і координаторкою в благодійному фонді “ЦВЗ”, має великий досвід волонтерства з 2014 року. У 2022 році, коли постало питання розміщення внутрішньо переміщених осіб, стала координаторкою створення у Львові будинків-прихистків, якими почав опікуватись фонд. В 2023 році, в умовах значного зниження донорської допомоги, у фонді згенерували ідею, як не відмовитись допомагати, а, навпаки, забезпечити стабільність допомоги постраждалим, надавати робочі місця і відбудовувати зруйновані помешкання в регіонах.

У результаті народилася ідея власного виробництва побутових товарів для дому: серветок, туалетного паперу, паперових рушників, фольги, рукавів для запікання під брендом “Миланка” . Головна ідея, що 100% заробітку із продажу товарів направляється на благодійність. Цей проєкт - новий формат донату, адже ми кожного дня споживаємо побутові товари і таким чином зможемо допомагати своїм внеском.

Асортимент бренду “Миланка”, фото
Асортимент бренду. Фото: ЦВЗ
Кожен громадянин країни може стати ланкою допомоги: Ми – ланка! Кожна окрема оселя, кожна родина — то ланка суспільства. Ми – ланка єдності та допомоги,
— пояснює концепт “Миланки” Ольга Артюхова, координаторка з маркетингу “ЦВЗ”.

Фонд з самого початку, позиціонує паперову продукцію “Миланка”, як благодійну. На фасаді пакувань товару напис: “100% заробітку на благодійність” , таким чином його легко віднайти на полицях серед інших товарів. Крім того, на продукції розміщено QR-код за яким можна перейти на сайт, та за 2 хвилини повністю дізнатися про місію проєкту, його цінності, побачити весь асортимент і партнерів, які його підтримують.

Ольга Артюхова — координаторка з маркетингу “ЦВЗ”, фото
Ольга Артюхова — координаторка з маркетингу “ЦВЗ”. Фото: ЦВЗ

Маленькі кроки, які генерують велику історію

До проєкту “Миланка” долучається все більше учасників. Сотні відгуків надходить до фонду від партнерів та друзів проєкту, з оцінкою, що це мега крута ідея. На початковому етапі розвитку проєкту, всі товари тестувались співробітниками фонду “ЦВЗ”, волонтерами, переміщеними особами, які сьогодні вже залучені на виробництві. Якість продукції постійно тестується і вдосконалюється.

Сьогодні наша ідея втілюється у життя за допомогою сотень тисяч наших емпатичних шанувальників. Наші товари вже впізнають та шукають на полицях. Адже в Україні це єдиний проєкт, який віддає увесь заробіток на благодійність,
— коментує результати продажів Наталія Шелестак.

Сьогодні партнерами продажів товарів “Миланки” стали ключові торгові мережі в Україні. Це мережі “Розетка”, “Аврора” та “Новус”, на стадії підписання ще декілька договорів з відомими ритейлерами.

Залученість торгової мережі “Аврора” до проєкту прокоментував категорійний менеджер Роман Яременко:

Місія, яку несе “ЦВЗ” в розвитку “Миланки” є унікальною. Торгова мережа “Аврора” бере участь у сотнях благодійних проєктів, але я щиро вболіваю за унікальний і єдиний у своєму роді проєкт “Миланка”, і радий, що долучився до нього. Цей проєкт потрібно масштабувати, бо він про допомогу тим, хто її потребує, він корелюється з нашими принципами: “Об’єднай зусилля і знайди можливості допомогти”.
Створення продукції українського бренду “Миланка”, фото
Фото: ЦВЗ
На сьогодні мережа “Аврора” має вагомі переваги розгалуженої дистрибуції в СМТ та великих селищах, якої немає в інших ритейлерів,
— говорить Наталія Шелестак.

Однак, щоб масштабувати обсяги виробництва продукції та виводити в продаж нові продукти під брендом “Миланка”, існує нагальна необхідність у залученні до проєкту виробників, з якими можна співпрацювати на аутсорсингу.

Сьогодні це завдання номер один для “ЦВЗ”, наші товари мають бути присутніми в кожній торговій мережі, яка є в Україні. Адже ми розуміємо, що у кожного споживача є свої ритуали здійснення покупок, хтось їде за оптовими закупівлями, хтось віддає перевагу роздрібу. Тому наразі ЦВЗ шукає всі оптимальні варіанти розширення виробництва “Миланки”, масштабування її цінностей.

📌 Сайт Фонду: https://vdc.in.ua/

📌 Соціальні мережі: https://www.facebook.com/Volunteerandhelpcenter/

📌 Можливість придбати продукцію за посиланням: https://rozetka.com.ua/search/?text=Миланка

Ця стаття була реалізована БО "Центр волонтерства та захисту" в рамках Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст статті є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, кого з українців назвали “Вартими” у 2024 році. Цю щорічну відзнаку було започатковано задля підтримки людей, які беззупинно допомагають Україні від початку війни.