Останній дзвоник в українських школах: стало відомо, коли він пролунає у 2024 році

Важливо знати
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Останній дзвоник, фото
Фото: znaj.ua

У 2024 році останній дзвоник пролунає раніше

Раніше стала відома дата початку літніх канікул. Тепер розповімо, коли на школярів чекатиме останній дзвоник - одна з найочікуваніших та радісних подій для дітлахів та їх батьків.

Навчальний рік 2023/2024 в Україні традиційно стартував 1 вересня. Водночас завершуватиметься він на місяць пізніше - аж 28 червня. Але варто зважати, що такими є загальні рекомендації щодо освітнього процесу. Так, дату завершення навчального року освітнім закладам та місцевій владі дозволили визначати самостійно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли буде останній дзвоник

Незалежно від тривалості навчального року, останній дзвоник пролунає у більшості шкіл 31 травня. Це на тиждень раніше, ніж у 2023 році - тоді Міносвіти рекомендувало дату 16 червня.

До 28 червня ж триватимуть атестація, компенсаторні заняття або інші заходи в школах, де освітній процес доводилося часто переривати через російську атаку на українські міста.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, коли закінчується навчальний рік 2023/2024 у Польщі. Коли у школярів починаються та скільки триватимуть літні канікули - читайте у цьому матеріалі .