Перенесіть весілля та відкладіть переїзд: що не можна робити у високосний рік 2024? Головні заборони

Езотерика та астрологія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

2024 рік є високосним, що означає, що у ньому буде 366 днів замість звичайних 365. Це явище відбувається кожен четвертий рік і введено для коригування неточностей у календарі. В езотериці високосні роки сприймаються як нещасливі або небезпечні, тож дізнаймося, що не можна робити 2024 року.

Високосний рік був введений Юлієм Цезарем для вирішення розбіжностей між астрономічними та календарними роками. Земля робить повний оберт навколо Сонця за 365 днів і 6 годин, тоді як календар складається лише з 365 днів. Щоб урівноважити цю різницю, додається додатковий день до лютого кожні чотири роки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ті, хто народжується 29 лютого, в інші три роки відзначають свій день народження 28 лютого або 1 березня. Залежить це від сімейних традицій чи часу народження.

Що не можна робити у високосний рік 2024?

Повір'я та прикмети пов'язані із високосним роком, говорять про те, що це надто щасливий рік. Тож варто розуміти, що можна робити в цей час, а яких дій краще стерегтися

  • Будівництво будинку.  Віриться, що розпочате у високосний рік будівництво може призвести до пожежі та нещастя у майбутньому житлі. Також рекомендується утриматися від покупки нового житла чи переїзду.

  • Вінчання та одруження.  Однією із поганих прикмет є одруження у високосний рік. В народі вірять, що такий шлюб буде нещасливим.

  • Святкування появи першого зуба у немовляти. Традиція святкування цієї події у високосний рік може завдати шкоди та призвести до випадання всіх зубів у дитини.

  • Розлучення. У високосний рік не варто розлучатися, однак якщо ви вирішили це робити, то варто придбати рушник і занести його до церкви.

  • Збирання лікарських трав на Івана Купала. Перед цією процедурою у високосний рік рекомендується помолитися.

Щодо весіль у високосний рік існує чимало забобонів. Історично в цей рік пропозицію могли робити дівчата, а чоловіки не могли їм відмовити.

Церква не забороняє одружуватися у високосний рік та наголошує на тому, що це все лиш народні повір'я. Однак люди, які все ж наважуються повінчатися в цей рік, дотримуються певних ритуалів: не віддають свою сукню нікому після весілля, не надягають обручку поверх рукавичок та кладуть в туфлі нареченої монетку, щоб зберегти майбутню родину від проблем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також 2024 рік — це рік Дракона. Дізнайтеся, яким знакам Зодіаку усміхнуться зірки в цей час.