Виклик для Тесли? Xiaomi планує випустити свій перший електромобіль

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Компанія Xiaomi втілить у життя давні розробки і випустить свій перший електромобіль . Як повідомив генеральний директор, на це було виділено бюджет, у розмірі 10 млрд доларів, що дозволить зайняти гідне місце на ринку поряд з іншими виробниками електромобілів.

Не дивлячись на велику конкуренцію компанія Xiaomi вирішила піти на ризик, адже не відомо чи матиме це попит на ринку. Проте є сподівання, що Xiaomi Mi Car матиме значно нижчу вартість ніж автомобілі від компанії Tesla, розповідає icoola.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відомо, що компанія Xiaomi  виробляє не лише смартфони. Також популярністю користується вироблена нею техніка для розумного будинку. Відомості про великий бюджет, виділений на розробку автомобіля дає надію на те, що зовсім скоро можна буде побачити розробку і справа не обмежиться лише чутками.

Початок виробництва автомобілів Xiaomi планується з 2024 року на новому підприємстві в передмісті Пекіна. Мова ведеться про розробку 4 моделей за 10 років.

Відомо, що це буде седан вартістю 20-40 тис. доларів. Він матиме обтічний дизайн і двері відчинятимуться проти руху. Дах буде похилим та повністю скляним, а фари - стрілоподібні. У ньому передбачається інноваційний автопілот третього рівня, що дозволить водієві звільнити руки від керма. Xiaomi SU7 на вибір матиме два кольори та систему розпізнавання обличчя.

Переваги компанії полягають у  тому, що Xiaomi може дозволити собі вкладати величезні суми в розробку беручи на себе величезні ризики. Xiaomi вже володіють технологією з виробництва електроавтомобілів. Відомо, що генеральний директор був одним з інвесторів розробок від NIO і Xpeng. Протягом останніх років, компанія придбала  відразу кілька патентів, які пов'язані з розробкою електромобілів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо  Xiaomi запропонує гідний електромобіль , який буде коштувати доступні гроші, то зможе закріпитися на ринку електрокарів.  Адже останнім часом намагаються підтримувати виробників, які займаються виробництвом екологічного виду транспорту з турботою про навколишнє середовище.