Українцям напередодні можливих перебоїв зі світлом та інтернетом радять перейти на роутери з SIM-картами

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Щоб завжди залишатися на зв'язку, варто подбати не лише про наявність вдома джерел безперебійного живлення, а й про мобільний зв'язок та інтернет. Раніше ми розповідали про 4 способи зарядити смартфон при відключенні світла, а тепер розкажемо, як лишатися з інтернет-з'єднанням, навіть якщо у вашого провайдера виникнуть якісь проблеми.

Wi-Fi роутер із SIM-картою - досить цікавий варіант. Від  звичайного маршрутизатора він відрізняється тим, що за відсутності кабельного інтернету гаджет перейде на інтернет від мобільної мережі. А от якщо роутер під’єднати до джерела безперебійного живлення, то вимкнення електрики будуть взагалі не страшні, передає gsminfo .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Втім, видання попереджає і про 3 мінуси такого роутера:

Українцям напередодні можливих перебоїв зі світлом та інтернетом радять перейти на роутери з SIM-картами - фото №1
Фото: freepik
  1. Швидкість інтернету буде обмежена можливостями 3G/4G оператора мобільного зв’язку.

  2. Потрібно підбирати вигідний тариф: найкраще вибрати той, де буде безлімітний трафік. Зважайте, що вам доведеться оплачувати і дротовий інтернет, і послуги мобільного оператора.

  3. Переключення між кабельним та мобільним інтернетом - не миттєве, вам доведеться зачекати на підключення декілька секунд, а в деяких випадках навіть здійснити повторну авторизацію після такого перемикання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо надумаєте змінювати свій маршрутизатор, зверніть увагу, що викидати старий не варто! Ми знайшли для нього аж 10 застосувань для старого роутера .

Головне фото: freepik