Де не можна ставити Wi-Fi-роутер? Від цього буде залежити швидкість та якість інтернету

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Багато хто нехтує важливістю правильного розташування Wi-Fi-роутера. А дарма, адже це може серйозно впливати на рівень сигналу. У деяких випадках підключення буває стабільним, але в інших воно стає нестійким, створюючи труднощі під час використання інтернету.

Де ж ставити Wi-Fi-роутер у квартирі, щоб інтернет працював швидко і добре? Ідеальним місцем для розміщення роутера є найвища точка в коридорі, наприклад, на шафі. Також пристрій можна розмістити в кімнаті, де ви найчастіше сидите в телефоні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак є місця, де слід уникати розміщення Wi-Fi-роутера через можливі проблеми із сигналом. Розташування пристрою на підлозі абсолютно недоцільне, тому що застосовується просте правило — чим вищий роутер, тим краще сигнал.

У жодному разі не слід ставити роутер у закритих місцях, наприклад, у шафі. Ніші, а також місця між великими предметами меблів і стіною, також не є придатними для встановлення роутера, оскільки там є чимало перешкод, які ускладнюють використання інтернету.

Не рекомендується розміщувати роутера поруч із деякими приладами, такими як мікрохвильова піч, стаціонарний комп'ютер і телевізор. Роутер повинен знаходитися хоча б за метр від цих пристроїв, щоб уникнути впливу на сигнал. Також не слід встановлювати роутер поруч із металевими або керамічними предметами, оскільки ці матеріали поглинають Wi-Fi-сигнал, що часто призводить до неполадок у роботі інтернету.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, дізнайтеся, як захистити дані на телефоні. Ми розповіли, що робити, щоби не стати жертвою зловмисників.