Google заявляє, що видалить частину облікових записів: названо причини і можливий вихід з ситуації

Гаджети та авто
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Процес видалення було запущено з 1 грудня 2023 року. Під загрозою опинилася частина облікових записів Google. Хто саме - у зоні ризику та як це виправити, розповідаємо далі.

Відповідно до оновленої політики Google щодо неактивних облікових записів, оголошеної ще в травні цього року, облікові записи, які не використовувалися щонайменше 2 останні роки, можуть бути видалені. Початися процес очищення мав ще о перший день зими. А видалятися неактивні акаунти будуть поетапно, передає  Bloomberg .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вказується, що власники облікових записів, які вже давно не заходили у систему, спершу отримають на свою пошту кілька попереджень від Google. Йдеться про ту адресу електронної пошти, що вказана як контактна у вашому гугл-акаунті

Найпростіший спосіб підтримувати активність свого облікового запису Google й, відповідно, запобігти його видаленню - заходити в акаунт принаймні раз на 2 роки.

Вимоги щодо активності облікового запису передбачають надсилання або прокручування електронних листів, використання пошуковика Google, а також перегляд відео YouTube, який належить компанії, під час входу у свій обліковий запис. Ваші підписки на сторонні сайти, якщо ви при реєстрації використовували гугл-акаунт, також можуть враховувати вашу активність й убезпечити ваш профіль від блокування.

При цьому в компанії зауважують, що оновлення торкнуться лише персональних облікових записів, які не використовувалися протягом 2 і більше років, тоді як акаунти організацій Google не чіпатиме. Загалом же зміни пов'язані з проблемами безпеки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що YouTube змінює правила публікації деяких відео . Зміни торкнуться насамперед тих, хто продукує найбільш "сучасний" контент із застосуванням технологій ШІ.