В гараж до "дяді Васі" чи професійне СТО: як правильно обрати автосервіс

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Навіть новий автомобіль з часом потребує огляду спеціалістів. Заміна мастила, підготовка машини до сезону,  перевірка та зміна шин та інші потрібні важливі речі для кожного водія.

Якщо досвіду у вас небагато, то вибір СТО перетворюється на цікавий квест. Відгуки знайомих автолюбителів, пошук в інтернеті не завжди може задовольнити всі ваші потреби, тому потрібно діяти грамотно і зважити всі пріоритети. Як правильно обрати автосервіс та на що звернути увагу відразу, розповідає avtoblog.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
В гараж до "дяді Васі" чи професійне СТО: як правильно обрати автосервіс - фото №1

Основні види автосервісу:

Дилерський 

Найякісніший і найбезпечніший варіант для авто. Офіційний дилерський автомобільний сервіс підходить під конкретну марку машини. Володіє всіма можливими сертифікатами на виконання робіт по ремонту і технічного обслуговування транспортних засобів. Мінусом є висока вартість послуг, адже отримати статус дилерського центру автосервісу дуже непросто і тому він ретельно дбає про власну репутацію. Проте у цьому випадку неякісний ремонт виключений.

Звичайний автосервіс

Приватне підприємство, що спеціалізується на ремонті і обслуговуванні вітчизняних і закордонних автомобілів. Працюють з авто майже всіх виробників та надають гарантію на свої послуги. При обранні такого сервісу врахуйте досвід на ринку послуг, кількість працівників, кваліфікацію фахівців, рівень обслуговування і вартість надання послуг.

Гаражний автосервіс

Такі сервіси є кустарними автомобільними майстернями, що розташовуються в гаражних кооперативах. Рівень обслуговування вкрай низький і гарантій не передбачено. Діагностика проводиться "на око". Найбюджетніший варіант ремонту. На справжнього фахівця натрапити буває надзвичайно важко.

В гараж до "дяді Васі" чи професійне СТО: як правильно обрати автосервіс - фото №2

На що звернути увагу при виборі СТО

Зовнішній вигляд

Порядок, речі на своїх місцях, охайний вигляд форми працівників, захисні чохли на сидіннях.

Обладнання

У сучасній автомайстерні  нове сервісне обладнання  і технології для забезпечення якості роботи і підвищення продуктивності послуг.

Персонал

Персонал ввічливий, тактовний, добре підготовлений та націлений на якісний ремонт авто.  Всі механіки - профільні фахівці, які регулярно проходять навчання і підвищують кваліфікацію, щоб бути справжніми експертами в своїй області.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

При виборі СТО важливо знайти надійне місце, з кваліфікованими працівниками, щоб не зазнати проблем у майбутньому. Також часто існує практика нав'язування послуг, які мають бути безплатними, тому будьте уважні та відповідальні при пошуку.