А ви знаєте, як правильно користуватися телефоном у темряві? Два важливих правила

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Нещодавно ми розповідали про те, чому не можна  залишати зарядку у розетці , а в цьому матеріалі поділимося з вами правилами, яких варто дотримуватися, якщо ви користуєтесь телефоном в темряві. Читайте та беріть до уваги, щоб не зашкодити своєму здоров'ю!

У сучасному світі нерідко виникає потреба використовувати мобільний пристрій в умовах недостатнього освітлення чи навіть у темряві. Звісно, у такі моменти було б добре ввімкнути світло, проте трапляються ситуації, коли це не можна зробити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб уникнути можливих негативних впливів на зір, важливо вчасно вжити кілька заходів. Цими правилами поділилися на порталі pixelinform.com.

Правило №1. Якщо світло вже вимкнено, спробуйте якнайшвидше зменшити яскравість екрана мобільного пристрою. Це допоможе зменшити навантаження на очі.

Правило №2. Також рекомендується опустити шторку повідомлень та активувати "Нічний режим" або аналогічні функції, такі як "Фільтр синього", "Режим читання" або "Захист зору". Ці заходи сприятимуть автоматичному зменшенню яскравості дисплея, покращенню контрастності та зменшенню вираженості синього кольору, який може негативно впливати на очі в умовах низької освітленості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, чому телефон іноді перезавантажується сам по собі . В першу чергу, це свідчить про те, що ваш смартфон може зламатися.