Зміни, про які вже має знати кожен водій! Оновлення у ПДР від 01.01.2024

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Початок 2024 року несе досить багато нових змін для водіїв. Така інформація буде важливою, як для досвідчених водіїв, так і для тих, хто планує здавати на права.

Незнання не звільняє від відповідальності, тому, щоб уникнути штрафів потрібно бути у курсі нововведень. Які саме зміни відбулися у ПДР та кого вони стосуватимуться, розповідають vikna.tv.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Зміни, про які вже має знати кожен водій! Оновлення у ПДР від 01.01.2024 - фото №1

Які зміни у ПДР 2024

  1. Відбудуться зміни в обстеженнях водіїв старших 65 років, будуть введені додаткові обстеження, адже згідно з новими стандартами Євросоюзу, водії, старші за 65 років, щоб продовжити водійські права повинні проходити психологічне обстеження. Психологічні тестування необхідні для визначення загального психологічного стану і можливих труднощів з концентрацією уваги. Це дозволить понизити кількість ДТП та сприятиме підвищенню рівня безпеки на дорогах.

  2. Також на дороги повернуться патрульні авто-фантоми, які будуть слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху. Таким чином поліція непомітно відстежуватиме можливі порушення. Ці машини зникли на початку війни, але у 2024 році повернуться на дороги.

  3. Ще одне нововведення стосується здачі на права. З 2024 року буде можливо складати іспити в автошколах без навчання.

Оновлення

  • Змінилося маркування навчального транспорту. З Букви “У” на "Н". Термін “Учбовий транспортний засіб” замінили на “Навчальний транспортний засіб”.

  • Ходові вогні поза містом потрібно вмикати в будь-яку пору року.

  • Діти зростом до 150 см мають перевозитися в авто в спеціальному автокріслі з пасками безпеки. Та дітей зростом до 150 см заборонено возити на задньому сидінні мопедів та мотоциклів.

  • У парламенті триває розгляд ініціативи про посилення відповідальності за конкретні порушення та підвищення штрафів. Якщо ініціативу підтримають, можливість відсутності штрафу за перевищення швидкості на 20 км/год виключать з правил дорожнього руху.

  • Також можливо, що у 2024 році заборонять дрифтинг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про транспортний податок на авто. Які машини підпадають та скільки він вартуватиме у 2024 році.