Чистий і працює далі: як правильно протирати екран монітора й телевізора

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото протирання екрана ноутбука серветкою
Фото: journal.rozetka

Як протирати екрани техніки

Люди звикли протирати екран телефону усім, що є під рукою, навіть рукавом светра. А як правильно протирати екрани телевізора та ноутбука, щоб не зашкодити його роботі, знають далеко не усі.

Екрани техніки вимагають дбайливого відношення. Як, чим і коли їх правильно протирати від пилу та бруду, розповідає gsminfo.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим прибирати пил на екрані

Якщо відсутні сильні забруднення, а екран лише запорошений, потрібно скористатися м'якою безворсовою серветкою чи тканиною. Зараз є досить великий вибір у магазинах виробів, спеціально призначених для очищення техніки.

Щоб захистити екран від пилу, потрібно накривати клавіатуру чистою тонкою серветкою з мікрофібри, а тоді закривати кришку. Адже на клавіатурі накопичується багато пилу, який після закриття гаджета потрапляє на екран.

Чим очищати сильні забруднення

Ніколи не використовуйте мокру ганчірку. Злегка зволоженою серветкою приберіть бруд, використовуючи дистильовану воду або спеціальний спрей, який рекомендований виробником вашої техніки. Досить педантичний Apple, яка пропонує користувачам купити фірмову серветку за 1000 гривень. 

Основною небезпекою при чищенні спеціальним засобом є пошкодження покриття, зокрема антивідблискового. Тому варто користуватися лише безпечними засобами, які призначені для протирання екранів, наприклад, на основі ізопропілового спирту. Завжди перевіряйте засіб на малій ділянці екрана, адже  можуть лишатися розводи, якщо використовувати невідповідну ганчірку.

Які дії не можна робити:

  • не протирати ввімкнений екран;

  • не витирати паперовими серветками та рушниками, це може призвести до подряпин;

  • не можна розпилювати засоби на екран, лише на тканину;

  • не застосовуйте надто багато мийної речовини;

  • не тиснути сильно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як вірно протирати екран телефону. Це допоможе вберегти його від подряпин та не пошкодить його.