Нарешті знову! Українські водії можуть замовляти індивідуальні номерні знаки

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото індивідуальний номерний знак
Фото: news.finance.ua

А ви вже обрали для себе індивідуальний номерний знак?

Один зі способів надати автомобілю статечності - замовити унікальний номерний знак. Послуга замовлення індивідуальних номерних знаків була тимчасово призупинена через погіршення воєнної безпеки у деяких регіонах країни. Наразі на водіїв чекає приємна та очікувана новина - послугу відновлено.

Отримати індивідуальний номерний знак можна самостійно у Головному сервісному центрі МВС у Києві - в управлінні стандартизації за адресою вул. Мрії, 19. Або за додаткову плату скористатися послугами “Нової пошти”, розповідає hsc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Автовласники можуть знову замовляти індивідуальні номерні знаки онлайн – через Кабінет водія. Також це можна зробити особисто у будь-якому зручному сервісному центрі МВС. 

Індивідуальний номерний знак – це додаток до номерного знаку державної реєстрації транспортного засобу за індивідуальним замовленням власника, який не може повторюватися та є унікальним. Він може містити від трьох до восьми символів – від трьох до восьми літер чи від трьох до семи літер і цифр. А напис для мотоциклів –  від трьох до шести символів – від двох до п’яти літер і цифр. Індивідуальний номерний знак має містити не менше ніж дві літери.

Скільки це коштує?

  • спецпродукція (номерний знак) для легкових авто – 204 грн;

  • спецпродукція (номерний знак)  для мотоциклів –  92,4 грн;

  • три символи (мінімальне замовлення) – 300 грн;

  • кожний наступний (до восьми символів) – 90 грн;

  • графічний елемент – 500 грн.

Термін виготовлення індивідуальних номерних знаків надається до 40 днів.

Як замовити індивідуальні номерні знаки дивіться у відео нижче.

Після отримання комплекту номерних знаків потрібно звернутись до сервісного центру МВС для обміну свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Оскільки ці номерні знаки мають бути внесені до інформації про особливі відмітки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, скільки часу можна їздити на авто після закінчення страховки. Та чи робити це дозволено взагалі.