Чоловіки чи жінки? 10 доказів, що дівчата краще водять авто

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка сідає у авто
Фото: to4ka.fun/

Незаперечні докази того, що жінки вправніші водії

Зараз багато передумов та переконань для отримання водійських прав жінками. Адже це зручно, заощаджує час та робить жінок мобільними. Але давно точаться суперечки, хто ж таки краще водить авто: чоловіки чи жінки.

Безліч анекдотів, комічних ситуацій та відеороликів в інтернеті висміюють водіння жінками. Але попри те, що жіноча стать не завжди може поміняти колесо, масло чи не завжди знає назву деталей, проведене дослідження показало, що жінки у 12 разів краще керують машиною на дорозі, розповідає citymagazine.s.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Було проведене дослідження компанією injury prevention , яке виявило здатність жінок краще концентруватися та виявляти обережність під час руху. Компанія розповіла про 10 доказів того, що жінка є кращим водієм, ніж чоловік.

Королі на дорогах. Чоловіки дозволяють бути агресивними та думають, що вони "володіють" дорогою. Нехтують безпекою та іншими водіями. Жінки сприймають дорогу, як живий організм, до якого потрібно пристосовуватися.

Материнський інстинкт допомагає жінкам водити краще. Понад 80% аварій  за участю пішоходів і велосипедистів стаються з вини чоловіків. У жінок природою закладена турбота не лише про свою дитину, а й про інших людей. Найменше ДТП стається з вини матерів.

Увага. Понад 29% чоловіків зізнаються, що можуть відволіктися від дороги, коли побачать жінку у літній сукні. А жінка завжди зосереджена на дорозі, знаках та світлі світлофора.

Жінки менше потрапляють у ДТП. Відсоток ДТП за участю чоловіків на 30 % більше, ніж за участю жінок.

Леді більше концентруються на дорозі . Звичайно, жінки можуть фарбувати губи чи поправляти косметику за кермом, проте більше штрафів за користування мобільним телефоном за кермом отримують чомусь чоловіки.

Дами добре знають правила. Жінки уважно навчаються на курсах і добре вивчають правила. Близько 40% чоловіків вважають, що багато правил і знаків є безглуздими.

Жінки сідають за кермо пізніше за чоловіків. Пізніше починають водити авто і тому, добре до цього готуються та зважують кожну дію.

У жінок менше смертельних випадків у ДТП. За даними Інституту безпеки дорожнього руху, чоловіки-водії частіше потрапляють у ДТП зі смертельним наслідком через агресивну манеру водіння.

Жіноча стать практично завжди використовує пасок безпеки.  Для жінок пасок означає захист і безпеку, а близько 20% чоловіків зізналися, що пристібаються ременями безпеки, лише якщо бачать поблизу поліціянтів, 19% використовує пасок дуже рідко.

Чоловіки часто сідають за кермо у нетверезому стані. Вони вважають, що здатні добре керувати авто у стані сп'яніння, але це  є однією з найпоширеніших причин смерті на дорогах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про найкращі моделі авто для жінок. На які параметри звертають увагу леді при виборі машини.