Важливий і час, і хвилина: коли найкраще завантажувати пости в соцмережі?

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото жінка тримає планшет
Фото: wizeclub.education

Коли найкраще публікувати пости у соціальних мережах - важлива кожна секунда

Публікації здійснюються в Інтернеті кожної секунди, тому більшість людей думає, що не існує найкращого часу для розміщення своїх постів. Проте, це зовсім не так, адже важливий не лише день тижня, а навіть години та хвилини для посування бренду та ефективної реклами.

На кожній платформі є свої пікові години залучення, у які публікації набирають найбільше переглядів. Соціальні мережі пропонують багато можливостей для компаній у всіх галузях і розмірах, адже мають 5 мільярдів користувачів у всьому світі. В які дні тижня та в які години найефективніше розміщувати публікації у найпопулярніших соціальних мережах, розповідає sproutsocial.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше соціальні медіа використовувалися виключно для поінформованості про бренд, а зараз вплив соцмереж на бізнес охоплює взаємодію з клієнтами, продажі, розробка продуктів, контент і маркетинг.

Facebook

Facebook залишається найбільш використовуваною платформою для маркетологів із часом піка залучення переважно в середині ранку в будні дні. Найкраще публікувати дописи ранком в першій половині тижня - з понеділка по четвер, з 8 до 11 ранку. В інші дні та час ефективність буде помітно нижчою, найгірший день - неділя.

На фото графік публікацій у Facebook
Фото: /sproutsocial.com

Twitter

X (раніше відомий як Twitter) завжди був платформою для найсвіжіших розмов і останніх новин. Плануючи розміщення публікацій краще утриматися від розміщення пріоритетних постів у понеділок. Найкраще охоплення аудиторії отримають публікації розміщені з вівторка по п’ятницю з 9 до 11 години ранку. Щоправда, у вівторок і четвер допускається постинг з 9 до 13, а у середу - до 12 години дня.

На фото графік публікацій у Twitter
Фото: sproutsocial

Instagram

Якщо Facebook був найбільш використовуваною платформою маркетологами в усьому світі, то Instagram посідає друге місце з 80%. Тут майже не ефективно ділитися світлинами у вихідні дні, тому, якщо ви хочете отримати найкращий результат для своїх публікацій - розміщуйте їх об 10-11 годині ранку понеділка, з 9 до 12 у вівторок, з 10 до 12 у середу, та з 9 до 10 у п’ятницю. Решта днів та часових проміжків є менш ефективними, а найрентабельніші саме будні дні.

На фото графік публікацій у Instagram
Фото: sproutsocial

TikTok

Це соціальна мережа з молодою аудиторією, тож тут ранок, на відміну від вищеперерахованих майданчиків, - не найкращий час для взаємодії з юзерами. Найкраще заливати в мережу ТікТок у вівторок з 14 до 17 години, в середу з 14 до 16, та в четвер 15 до 16. Користувачі витрачають щомісяця на платформу в середньому 23 години. Після обіду на платформі спостерігається найбільша зацікавленість; користувачі прагнуть заповнити свій приріст післяобідньої розваги.

На фото графік публікацій у ТікТок
Фото: sproutsocial

Pinterest

Більшість користувачів сприймає платформу, як візуальну пошукову систему, куди користувачі шукають і відкривають проєкти DIY і продукти для натхнення, але це також надає хорошу можливість розширити вашу спільноту та поінформованість про бренд. На платформі помітно значну залученість рано вранці та нижчу помірну залученість опівдні протягом робочих днів. Цікаво, що з вівторка по п’ятницю о 1 годині ночі та четвер о 3 годині ночі – час пік для публікації на Pinterest.

На фото графік публікацій у Pinterest.
Фото: sproutsocial

Соціальні маркетологи можуть планувати вміст ефективніше, адже вони мають доступ до найповніших оновлених даних. Звичайно, ви можете планувати публікації у соцмережах у пропоновані години, як частину вашої стратегії, але подумайте про поєднання цих даних із вашим власним аналізом соцмереж. Можливо ваша конкретна цільова аудиторія активна ближче до зазначеного нами часу пік або годинами раніше.

Ви можете допомагати собі тегуванням дописів і звітуванням між мережами, відокремлювати різні фактори, як-от автора допису чи типи вмісту, і детальніше для себе з’ясувати, як час публікації впливає на ваш соціальний успіх.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповіли, як правильно вести соцмережі , щоб потім не червоніти. Адже перед співбесідою багато працедавців вивчають таку інформацію.