Кібербезпека в Інтернеті: топові блогери розповідають, як пояснити підлітку, що саме становить небезпеку (ВІДЕО)

Діти
Софія Мельник

Софія Мельник

Журналістка

На youtube-каналі "Колайдер" вийшов новий цікавий та дуже корисний для дітей випуск. У ньому популярні українські блогери Валерія Пешикова та Микола Мальчин розповідають все про віртуальний світ і, зокрема, як уникнути кібернебезпеки , блукаючи Інтернетом.

Цей випуск має назву "Кібератаки і віртуальні шахраї". У ньому Микола Мальчин пояснює, що таке кібератака, цифровий слід та фішинг, чому не варто ставити на всі свої акаунти пароль "qwerty", як не потрапити на гачок кібершахраїв і як розібратися, які додатки для мобільного телефону використовувати безпечно, а які - ні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А ще у 1-му епізоді "КіберХати" Микола ділиться крутим лайфхаком, як вигадувати та запам’ятовувати унікальні паролі до власних акаунтів. Окрема увага у цьому випуску приділена темі поводження з персональною інформацією в інтернеті: ведучі навіть порадили кілька безкоштовних онлайн-курсів з кібербезпеки для школярів.

Мета "КіберХати" — допомогти використовувати інтернет-світ з користю й не потрапляти в неприємні ситуації. Дуже важливо, що ми не лякаємо молодь, що в інтернеті сидіти небезпечно, а показуємо дуже багато можливостей: для вивчення мов, пошуку нових друзів, саморозвитку, але при цьому й обережно застерігаємо,

— пояснює співзасновник pedan|buro та креативний продюсер ютуб-каналу "Колайдер" Олександр Педан.

Для довідки:

" Колайдер " — це зухвала школа майбутнього. Він розрахований на тих, хто любить попкультуру й меми, цікавиться космосом та наукою, хоче дізнатися все про інтернет та навколишній світ. Тут зібрані цікаві факти про все на світі, а також здійснюються сміливі наукові експерименти разом з улюбленими підлітковими блогерами та досліджуються глибини Всесвітньої павутини. Це якісний україномовний контент для підлітків, який вчить думати й доводить, що навчання може бути не "душним". Створений у співпраці "Суспільного Мовлення" та pedan|buro.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали про небезпеку, яка може очікувати на підлітків у соцмережах . А ще - як захистити дітей від небезпеки у реальному житті.

Головне фото: vctr.media