ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви любите подорожувати і відкривати для себе нові місця, то вам варто звернути увагу на куточки в Україні , де ви ще не бували. Вони принесуть вам море емоцій і неймовірних вражень. А світлини, які ви обов'язково зробите,  будуть нагадувати про них ще довгий час.

Сплануйте свій маршрут і не пропустіть дивовижні можливості подорожувати своєю країною. Куди варто поїхати, щоб отримати багато задоволення і позитивні емоції, розповідає flixess .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Говерла

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №1

Карпати зачаровують своєю величчю і викликають бажання повернутися сюди ще раз. Емоції, які переповнюватимуть вас на вершині однієї з найвищих гір неможливо описати словами. Говерла прекрасна у будь-яку пору року, незалежно від погоди.Ви можете сходити у складі групи або найняти особистого гіда. Не забудьте врахувати ваш рівень підготовки та фізичний стан.

  1. Синевір

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №2

Це високогірне озеро ще називають "Морським оком" Карпат. Воно приваблює туристів зі всього світу і неможливо надивитися у його чарівні води. Існує легенда, що воно винекло ще 10 тис. років тому.

  1. Термали

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №3

Немає нічого приємнішого відпочити у відкритому термальному басейні, коли вода парує, а зверху падає сніг. Або прогрітися у великому чані в Лумшорах, а коли терпіти вже не вистачає сил - пірнути у холодну гірську річку.

  1. Хотинь

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №4

Для прихильників архітектури варто відвідати Хотинську фортецю, де можна оглянути підвали колишніх казарм і насолодитися виставкою різноманітної зброї. Також кожного року у Хотині проводиться міжнародний фестиваль середньовічних лицарських боїв для справжніх поціновувачів.

  1.  Камʼянець-Подільськ

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №5

Місто, у якому вдало поєднується давня архітектура, різноманітність фестивалів і атмосфера, яку потрібно відчути особисто. А фортеця, якій вже понад тисячу років непідвладна ні ворогам, ні часу. Недаремно фортеця внесена до Списку ЮНЕСКО і входить до семи чудес України. Таку кількість локацій, як тут, важко відшукати в інших містах.

  1.  Бакота

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №6

Затоплене село, де чудові краєвиди і мальовничі місця. Саме тут дихається на повні груди. До Бакоти часто приїжджають з наметами, щоб помилуватися сходом сонця і відпочити у тиші та спокої.

  1. Львів

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №7

У Львові можна побувати сотні разів, але щоразу відкривати для себе місто по новому. Воно, як книга, яка відкривається не з першої сторінки. Колись вірили, що злі люди побачать тут лише будівлі, а хороші - справжню казку. Тут приємно блукати та відчувати атмосферу просочену ароматом кави і особливого львівського настрою.

  1. Прип'ять

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №8

Зона вже понад 5 років відкрита для екскурсій.  Катастрофі на Чорнобильській АЕС було присвоєно найвищий рівень за міжнародною шкалою ядерних подій, що спричинило повне відселення людей на 30 кілометрову зону. Тут варто побувати, щоб оцінити масштаби людської трагедії.

  1. Фортеця Тустань

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №9

Унікальне місце, яке не має аналогів у Європі, за своїм розміщенням і способом зведення. Фортеця будувалася прямо на скелях. В кам'яних брилах вручну видовбувалися пази, а потім у них закладалися дерев'яні бруси. Щороку тут проводиться у перших числах серпня фестиваль, де люди намагаються  відтворити автентичну історію.

  1. Тунель кохання у Клевані

ТОП-10 місць в Україні, які точно варто відвідати - фото №10

Рівненська область славиться відрізком залізниці довжиною 5 кілометрів, де дерева так дивовижно сплелися між собою, що утворили над ним тунель у формі арки. Це місце варто відвідати у будь-яку пору року. Особливо прекрасне воно весною і восени, адже тоді природа відкриває всю палітру безмежних кольорів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це далеко не весь перелік прекрасних місць, якими славиться Україна . Адже практично кожне місто має свою неповторність та пам'ятки архітектури, які варто побачити кожному.