На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Найкраще відчути всю солодкість різдвяного настрою можливо на ярмарках. Це справжнє дійство із заманливою музикою, галасливими натовпами туристів, величезним асортиментом новорічних товарів і можливістю зустріти Санта-Клауса.

На кожній великій площі європейських міст відкриваються різдвяні ярмарки. Вони відрізняються оформленням і декоруванням, але незмінною залишається атмосфера свята. Можливість придбати різноманітні товари та поласувати смаколиками під гарячий глінтвейн. Подорожуємо найкращими ярмарками, разом із tripmydream.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Австрія, Відень

На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №1
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №2
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №3

Перед Ратушею відкривається найбільший ярмарок на Friedrich-Schmidt-Platz. Величезна ковзанка, понад 150 наметів із солодощами, напоями та новорічними подарунками чекатимуть на гостей з кінця листопада. Безліч локацій для фото, різноманітні майстер-класи для дітей і дорослих, виконавці колядок із різних країн подарують безліч позитивних емоцій.

  1. Чехія, Прага

На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №4
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №5
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №6

Головний ярмарок столиці буде розміщено на Староміській площі. Саме тут стоятиме головна ялинка. Велика площа наповнена вогнями, концерти, вистави та чудова нагода насолодитися місцевою кухнею та напоями.

Серед розмаїття товарів варто звернути увагу на новорічні іграшки ручної роботи. Туристи можуть відвідати ярмарок починаючи з 20 листопада і до кінця січня.

  1. Німеччина, Нюрнберг

На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №7
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №8
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №9

Один із найстаріших ярмарків Європи Christkindlesmarkt, проводиться на площі Hauptmarkt. Не забудьте скуштувати фірмові ковбаски, рецепт яких залишається незмінним з 1497 року та імбирні пряники, якими ласують понад 600 років.

Також тут працюватиме дитячий ярмарок із каруселями, майстер-класами та можливістю поспілкуватися зі Святим Миколаєм. Ярмарки чекатимуть на відвідувачів із 30 листопада до 24 грудня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Франція, Страсбург

На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №10
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №11
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №12

Тут різдвяний ярмарок проводиться з 1570 року. Один із найбільших і найстаріших у Європі. Складається враження, що потрапляєш у справжню казку. Усе навколо в яскравих вогнях, традиційні пісні та запах шоколаду з глінтвейном супроводжує кожен крок.

Понад 300 дерев'яних будиночків запропонують вам придбати новорічні іграшки, випічку, прикраси, яблука в карамелі та гірлянди. Починає роботу з 23 листопада і до 30 грудня.

  1. Естонія, Таллінн

На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №13
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №14
На ярмарок - до Європи! Найкрасивіші різдвяні ярмарки у 2023 році - фото №15

Ярмарок працює на Ратушній площі, де з 1441 року встановлюється головна ялинка країни. Тут ви можете пригоститися національною кухнею, медом, глінтвейном, пивом зі спеціями та імбирними пряниками. На подарунок придбайте собі щось із овчини або сувенір ручної роботи.

Дітей розважатимуть каруселі, концерти та майстер-класи, а також можна побачитися з естонським Jõuluvana, Сантою та отримати від нього подарунок. Працюватиме ярмарок з 16 листопада до 7 січня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви не знаєте куди поїхати на різдвяний відпочинок - ярмарки, це чудова нагода насолодитися національною кухнею та традиціями. Багато позитивних емоцій, гарний настрій і незабутні моменти гарантовано.