Беремо все, що треба, і не переплачуємо ні копійки! Хитрі трюкі від туристів із досвідом

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато туристів, які часто подорожують літаками, добре знають, що на доплаті за багаж можна розоритися. Тому вони знають кілька хитрощів, що допоможуть взяти з собою багато речей максимально ефективно і нічого не забути.

Якщо вам доведеться провести багато часу у подорожі, то маленькою валізою не обійтися. Існують способи брати з собою багато речей, але зробити так, щоб вони займали мало місця і не довелося витрачатися на доплату за багаж, розповідає rbc.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Беремо все, що треба, і не переплачуємо ні копійки! Хитрі трюкі від туристів із досвідом - фото №1

Верхній одяг і взуття

Найважчу і найоб'ємнішу пару взуття взувайте на себе. Це ж стосується і верхнього одягу. Куртку, піджак, жилет - одягайте на себе. У літаку можете покласти одяг до багажного відсіку або лишити у себе на колінах.

Кольорова гама

Обирайте весь гардероб в одній колірній гамі. Це дозволить легко поєднувати одяг між собою і комбінувати його у різних варіантах. Краще обирати одяг з легких тканин, які не мнуться.

Беремо все, що треба, і не переплачуємо ні копійки! Хитрі трюкі від туристів із досвідом - фото №2

Спосіб вкладання речей

Спробуйте одяг не складати, а скручувати і закріпляти канцелярською резинкою. Так він займатиме значно менше місця і не буде сильно м'ятися.

Максимальне використання вільного місця

Великі речі складіть у валізу, а дрібні спробуйте розмістити у сумці для ноутбука, ручній сумочці чи у подушці для спання. Можна вийняти з подушки начинку і використати місце для зберігання речей.

Замовляйте житло з пралкою

Якщо ви матимете змогу скористатися пральною машинкою чи пральнею, то багато речей не потрібно брати. Періодично використовуйте пральну машинку і ваш одяг буде чистим.

Вакуумні пакети

Великогабаритні речі і одяг можна пакувати у вакуумні пакети. Так вони займуть мало місця. Покладіть речі у пакет і відкачайте повітря пилотягом чи насосом. Використовуйте органайзери, які допомагають організувати простір і скласти максимум речей.

Беремо все, що треба, і не переплачуємо ні копійки! Хитрі трюкі від туристів із досвідом - фото №3

Чіткий перелік

Заздалегідь дізнайтеся, що можна брати у ручну поклажу, щоб не довелося перепаковувати багаж у аеропорту.

Речі за списком

Перед поїздкою складіть список необхідних речей, які плануєте взяти у ручну поклажу. Добре обдумайте кожен пункт і можливість його заміни. Також можливо буде простіше купити відповідне на місці, особливо це стосується засобів гігієни.

Легка сумка

Обирайте за можливості не велику валізу, а легку сумку. Валіза може важити до 3 кг, а це додаткова вага, за яку доведеться доплатити. Візьміть для ручної поклажі рюкзак чи сумку з легкого матеріалу без металевої фурнітури.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Добре продумайте, без чого ви точно не обійдетеся і складіть такі речі у першу чергу. А якщо не маєте бажання турбуватися за багаж, можна замовити послугу і відправити його прямо з дому, при умові, що ваш лоукостер надає такі послуги.