З вітерцем і радістю: кращі веломаршрути України

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото туристи в горах на велосипедах
Фото: etnotur.ua

Кращі місця для велотуризму в Україні

В Україні велотуризм ще мало поширений, але з кожним роком все більше людей обирають саме такий формат для подорожі. Звичайно, для непідготовлених людей це може здатися трохи складним, але точно дуже цікавим проведенням вільного часу з можливістю оглянути головні пам’ятки України та помилуватися природою.

Велика територія мальовничої природи, яку найкраще об'їжджати саме на велосипеді, адже машиною проїхати вдасться не скрізь. Щоб подорож була вдалою потрібно обирати маршрути за інтересами, адже одних людей цікавлять пам’ятки архітектури, а для інших - смак у найвіддаленіших куточках дикої природи. Які найкращі маршрути для поїздки на велосипедах, розповідає lowcost.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Золота підкова Львівщини

Три замки – у Підгірцях, Золочеві та Олеському, які найвідоміші серед туристичного люду. Цей маршрут зручний тим, що його можна подолати за один день. Але рекомендується виділити на маршрут три дні, щоб повноцінно охопити Унівську Лавру, замок у Свіржі та закінчити маршрут у Львові не забувши покататися у горах Гологорах.

Маршрут:
1 день: Золочів – Сасів – Підгірці – Олесько – Білий Камінь – Золочів (62 км)
2 день: Золочів – Гологори – Липівці – Унів – Перемишляни (60 км)
3 день: Перемишляни – Кимир – Свірж – Романів – Звенигород – Львів (63 км)

Українська Венеція - Вилкове(Одеська область)

Самобутнє та автентичне місце з каналами замість вулиць. Варто відвідати, щоб здійснити водну екскурсію в дельту Дунаю та на Нульовий кілометр, де мешкає багато різних птахів, гайнути велосипедом вздовж Дунаю та кордону з Румунією та поласувати дунайським оселедцем, рибною юшкою, жаб’ячими лапками, вином “Новак”.

Маршрут: Ізмаїл – Вилкове (78 км)

Кам'янець-Подільський і Хотин

Варто приїхати велосипедом, щоб насолодитися місциною, помилуватися природою, покупатися в річках та проїхатися вздовж річок Жванчик, Смотрич та Дністер.

Маршрут

  • Кам’янець-Подільський – Довжок – Княгинин – Жванець – Атаки – Хотин (40 км)

  • Хотин – Цвіклівці – Смотрич – Кам’янець-Подільський (44 км)

Трахтемирівський півострів (Черкаська область)

Найкраще місце, щоб повністю поєднатися з природою і відпочити від шуму міста. Майже гірські ландшафти та віддаленість дуже подобаються впевненим та досвідченим велосипедистам. Варто побувати у покинутому селі Заруб, на Поклонній горі, побачити символ острова - дерево-тризуб, озеро Бучак, козацькі кам’яні хрести та музей будинок Скіфа.

Маршрут:
1 день: Бучак – Іваньків – Григорівка – Рожена Криниця – Бучак (25 км)
2 день: Бучак – Григорівка – Висота 222 – Трехтемирів – Букрин – Бучак (40 км)

Синевир (Закарпатська область)

Найбільше гірське озеро України, справжнє морське око Карпат. За кілька днів можна побачити Колочаву – село гарних краєвидів і цікавих музеїв, покупатися у водоспаді Шипіт, заїхати на полонину Боржаву, помилуватися ведмедями у резерваті, скуштувати карпатських страв у справжнісінькій колибі.

Маршрут:
1 день: Воловець – Міжгір’я – Синевирська Поляна – Озеро Синевир (70 км)
2 день – озеро Синевир – Міжгір’я – Подобовець – Воловець (80 км)

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про 10 найкращих місць України , які точно варто побачити на власні очі. Додайте їх у свій план подорожей на 2024 рік.