Гірка втрата для України: борець за Незалежність і Герой України Степан Хмара пішов з життя

Зірки
604
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Степан Хмара
Фото: facebook.com/stepankhmara

Дисидент і політв'язень радянських концтаборів помер на 87 році життя

21 лютого стало відомо, що з життя пішов український політичний діяч Степан Хмара, який чи не усе своє життя присвятив боротьбі за Незалежність України. Що відомо на цей момент — дізнавайтеся на ХОЧУ.ua !

Гіркою новиною про смерть Степана Хмари поділилася його дружина Роксолана. Жінка повідомила користувачів у Facebook, що дисидента не стало у віці 86 років.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Степан Хмара — відомий український політик, дисидент часів перебудови, довголітній політв'язень радянських концтаборів та активний борець за Незалежність України. Усе своє життя він присвятив становленню української нації, тому мріяв на власні очі побачити й те, як ми переможемо у війні з окупантами. Проте різко його життя обірвалося саме напередодні другої річниці повномасштабного російського вторгення.

Не хочу у це повірити. Не хочу це писати. Мій найдорожчий у світі чоловік помер. Все. Ми всі робили все, що могли і навіть більше. Ми так хотіли, щоб він був з нами, коли проголосять нашу Перемогу! Я так хотіла бачити його щасливе обличчя! Його прекрасне обличчя! Бо він був таким красивим навіть у свої 86. Його голубі очі вже не були такими чисто голубими, але все ж бездонними. Він так любив Україну і українців. Він рвав свою душу і серце за неї. І Україна підніметься з попелу, вона Воскресне! Я знаю…
— написала Роксолана Хмара.
Степан Хмара
Фото: facebook.com/stepankhmara
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно також стало відомо про смерть популярного українського актора. Віктор Раду помер на 68-му році життя.